Στα ημιτελικά του Charleston Open η Μαρία Σάκκαρη (vid)

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Στα ημιτελικά του Charleston Open η Μαρία Σάκκαρη (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:16 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 06.04.2024

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Βερόνικα Κουντερμέτοβα (6-2, 6-4) και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Charleston Open.

Η Μαρία Σάκκαρη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα! Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε 94 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βερόνικα Κουντερμέτοβα (6-2, 6-4) και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Charleston Open, σημειώνοντας παράλληλα την 10η νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια της!

Η Σάκκαρη ξεκίνησε τον προημιτελικό μουδιασμένα και δέχθηκε break μόλις στο πρώτο game. Μετά το 2-0 της Κουντερμέτοβα η Ελληνίδα τενίστρια ανέβασε τα ποσοστά της στο service (63%), βελτιώθηκε και στις επιστροφές (54%), έσπασε τρεις φορές το σερβίς της αντιπάλου και κερδίζοντας έξι διαδοχικά games έκανε το 1-0 στα σετ!

Το δεύτερο σετ άρχισε όπως και το πρώτο. Η Ρωσίδα τενίστρια, η οποία είχε κατακτήσει τον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά το 2021 έκανε ξανά break και προηγήθηκε με 2-0. Η Σάκκαρη μείωσε αρχικά με love-game (2-1) και στη συνέχεια «τιμώρησε» το service της Κουντερμέτοβα, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της αντιπάλου της, παίρνοντας πίσω το χαμένο της service και ισοφάρισε σε 2-2.

Η Ρωσίδα τενίστρια πάλεψε περισσότερο σ' αυτό το σετ και μέχρι το 4-4 τα πάντα έδειχναν ρευστά, όμως η Σάκκαρη κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 5-4. Η Ελληνίδα τενίστρια την κρίσιμη στιγμή ήταν πολύ καλή, ανέβασε την πίεση της, έκανε και 5ο break στην αναμέτρηση και σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, κερδίζοντας με 6-4 το 2ο σετ.

Επόμενη αντίπαλος για τη Σάκκαρη, η Ντάνιελ Κόλινς (Νο. 22), που είχε κερδίσει νωρίτερα την Έλις Μέρτενς, επίσης με 2-0 σετ. Αυτός είναι ο δεύτερος ημιτελικός για την Μαρία τη φετινή σεζόν, μετά από εκείνον στο Masters του Indian Wells, που έφτασε ως τον τελικό.