Κύργιος: «Δεν θέλω να παίξω άλλο τένις - Το κάνω αναγκαστικά!»

Νικ Κύργιος

i

© Intime

Κύργιος: «Δεν θέλω να παίξω άλλο τένις - Το κάνω αναγκαστικά!»

Ο Νικ Κύργιος επανέλαβε ότι δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει τένις.

Ο Νικ Κύργιος είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους τενίστες. Ο Ελληνοαυστραλός αθλητής έπαιξε μόνο έναν αγώνα μέσα στο 2023 εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.

Μιλώντας σε ένα podcast, ο φιναλίστ του Wimbledon το 2022 παραδέχθηκε ότι δεν θέλει να παίζει άλλο τένις. Ομολόγησε, μάλιστα, ότι το κάνει εξαναγκαστικά προκειμένου να εξασφαλίσει οικονομικά την οικογένειά του.

Ο Κύργιος έχει ανακοινώσει ότι δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open το 2024 και πλέον άπαντες περιμένουν τι θα αποφασίσει για τη συνέχεια της καριέρας του. «Αν ήταν στο χέρι μου, δεν θα έπαιζα άλλο, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά πρέπει!», είπε ο Κύργιος στο podcast On Purpose με τον Τζέι Σίτι.

«Ήμουν κοντά στο να κερδίσω το Wimbledon το 2022 χωρίς να αγαπώ αυτό το άθλημα. Το κάνω επειδή μου αρέσει να φροντίζω την οικογένειά μου και τους ανθρώπους μου», παραδέχθηκε ο Κύργιος.

«Έχω κουραστεί! Έχω κάνει τρεις χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι σήμερα. Είναι μόλις 28 ετών και θέλω να κάνω οικογένεια χωρίς να πονάω. Όταν σηκώνομαι δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς πόνο. Είναι μία σκληρή πραγματικότητα», συμπλήρωσε ο Ελληνοαυστραλός τενίστας.

«Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσω να παίζω για 1-2 χρόνια σε καλό επίπεδο και στη συνέχεια να αποσυρθώ με τους δικούς μου όρους. Δεν θα ήθελα να κάνω άλλη επέμβαση. Έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ χωρίς πρόβλημα 1-2 χρόνια και μετά αυτό ήταν!», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νικ Κύργιος.

Ο Νικ Κύργιος γεννήθηκε το 1995 στην Αυστραλία. Ο πατέρας του έχει καταγωγή από την Ελλάδα και η μητέρα του από την Αυστραλία. Ξεκίνησε να παίζει τένις από μικρή ηλικία και θεωρήθηκε ένα σπουδαίο ταλέντο.

Έχει κερδίσει επτά τίτλους στο μονό και έφτασε στον τελικό του Wimbledon το 2022, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το 2016 έφτασε μέχρι το Νο.13 του κόσμου, που ήταν η υψηλότερη θέση που είχε στην παγκόσμια κατάταξη. Στο διπλό έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους. Το 2022 με συμπαίκτη τον Θανάση Κοκκινάκη πήραν το Australian Open.