Αλκοόλ, ναρκωτικά, ψυχιατρείο και απομόνωση: Το σπάνιο ταλέντο του Νικ Κύργιου κόντρα στους δαίμονες του

Νικ Κύργιος

i

© Intime

Αλκοόλ, ναρκωτικά, ψυχιατρείο και απομόνωση: Το σπάνιο ταλέντο του Νικ Κύργιου κόντρα στους δαίμονες του

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:45 - 17.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 17.06.2023

Ο Νικ Κύργιος αποτελεί έναν αθλητή ο οποίος βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του, αφού δεν είναι λίγες οι στιγμές που βρέθηκε στο επίκεντρο για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ο Νικ Κύργιος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο «Break Point», ντοκιμαντέρ που μεταδίδεται μέσω του Netflx, μέσω της οποίας αποκάλυψε τις σκέψεις αυτοκτονίας που είχε μετά από τον αποκλεισμό του από το Wimbledon το 2019. Αυτή, φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά όπου ο νεαρός τενίστας συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του, αφού ουκ ολίγες φορές το όνομα του έχει συνδυαστεί με εξωαγωνιστικές ειδήσεις.

Τα νεύρα με το «καλημέρα»

H πρώτη «controversial» στιγμή της καριέρας του ήρθε με το «καλημέρα» και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Austrial Open το 2015. Ο 19χρονος, τότε, στο πρώτο του ματς είχε δεχθεί πρόστιμο για πέταγμα της ρακέτας καθώς και εξύβριση, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τη φήμη του «κακού αγοριού». Ο Αυστραλός είχε ακουστεί να φωνάζει τη λέξη «απόβρασμα», η οποία εικάστηκε πως είχε αποδέκτη τον αντίπαλο του Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ωστόσο, ο Κύργιος αργότερα ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι το σχόλιο είχε στόχο τον εαυτό του και όχι τον αντίπαλό του.

H κόντρα με τον Τσιτσιπά

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νικ Κύργιος δεν έχαναν την ευκαιρία να εκφράζουν τον θαυμασμό ο ένας στον άλλον, λίγα χρόνια πριν. Ωστόσο, η σχέση αγάπης τους μετατράπηκε σε σχέση μίσους και αφορμή στάθηκε η μεταξύ τους αναμέτρηση τον Ιούλιο του 2022. Τότε, μετά από ένα παιχνίδι με τρομερή ένταση, ο Τσιτσιπάς κατηγόρησε τον Κύργιο για... τσίρκο και bullying, ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε τα πάντα και τα... "έχωσε" στον αντίπαλο του.

«Ήταν σαν τσίρκο! Σημάδεψα τον αντίπαλό μου, αλλά αστόχησα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό, δεν είναι εντάξει. Κάποιος πρέπει να του μιλήσει. Υπάρχει οργή πίσω από αυτό, είναι σίγουρο. Δεν έχω συνηθίσει να παίζω έτσι, αλλά δεν γίνεται να είμαι σαν ρομπότ και να το αγνοήσω. Συνέβη τρεις, τέσσερις φορές. Μια φορά, το καταλαβαίνω. Αλλά όταν συμβαίνει τόσες φορές, σε εκνευρίζει. Γιατί είσαι εκεί και κάνεις τη δουλειά σου και ακούς θόρυβο από την άλλη πλευρά χωρίς κανέναν λόγο. 

Πρέπει να ήταν νταής στο σχολείο του κι εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι τύποι. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποβιβάζουν έτσι άλλους. Έχει κάποια καλά στοιχεία στο χαρακτήρα του, αλλά έχει και μια πλευρά, η οποία μπορεί να κάνει κακό στους ανθρώπους γύρω του», είχε αναφέρει ο Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του. 

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πώς του έκανα bullying. Αυτός πετούσε μπάλες σε μένα, αυτός χτύπησε θεατή, αυτός πέταξε την μπάλα έξω από το γήπεδο. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Με εξαίρεση ότι πήγα μερικές φορές στον umpire, δεν έκανα τίποτα ασεβές προς το Στέφανο σήμερα. Δεν πετούσα εγώ τις μπάλες. Δεν ξέρω τι να πω», απάντησε ο Κύργιος αργότερα και έτσι το κλίμα μεταξύ τους ψυχράθηκε.

H λατρεία για το NBA

Μεγάλος λάτρης του μπάσκετ, ένα άθλημα που παίζει συχνά στον ελεύθερο χρόνο του, ο Κύργιος αποτελεί ο οπαδός των Μπόστον Σέλτικς. Ο ίδιος συχνά σχολιάζει τα αποτελέσματα του NBA και τις ειδήσεις στα social media, ενώ το είδωλο του είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Για να καταλάβει κανείς τον... έρωτα του με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, ο ίδιος πρόσφατα παρακολούθησε τον αγώνα εναντίον των Μαϊάμι Χιτ, ενώ βρισκόταν σε βάφτιση!

Αλκοόλ, ναρκωτικά, ψυχιατρείο και απομόνωση

Τον Φεβρουάριο του 2022 το όνομα του Νικ Κύργιου συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την αποκάλυψη του Αυστραλού, μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης του, για τους «κακούς δαίμονες» που αντιμετώπιζε στη ζωή του. Αυτοί ήταν το αλκόολ, τα ναρκωτικά, το ψυχιατρείο και η απομόνωση.

«Πριν από τρία χρόνια, όταν ο κόσμος νόμιζε ότι ήμουν καλά και απολάμβανα τη ζωή, περνούσα ένα από τα τις πιο σκοτεινές περιόδους της ύπαρξής μου. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τη φωτογραφία, στο δεξί μου χέρι μπορείτε να δείτε τα σημάδια από τις πληγές που προκάλεσα στον εαυτό μου. Είχα πρόβλημα να σηκωθώ από το κρεβάτι: ήμουν μόνος, καταθλιπτικός, απαισιόδοξος, είχα σκέψεις αυτοκτονίας. Έκανα κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών και αποξενώθηκα απ' όλους τους ανθρώπους που με αγαπούσαν, την οικογένεια και τους φίλους. 

Ξέρω ότι η καθημερινότητα μπορεί να φαίνεται δύσκολη, κουραστική, μερικές φορές αδύνατη. Ξέρω ότι το να λες πώς νιώθεις μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι αδύναμος ή φοβισμένος, αλλά αυτό που θέλω να πω σε όλους σας είναι ότι δεν είστε μόνοι. Συμβαίνει. Εχω πάει εκεί. Και είμαι εδώ, γράψε μου ή τηλεφώνησέ με αν έχεις αυτά τα προβλήματα, αν νομίζεις ότι κανείς δεν θέλει να σε ακούσει ή να σε καταλάβει», είχε αναφέρει ο ίδιος στο ποστάρισμα του....