Διακόπηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Μάρεϊ - Πότε θα συνεχιστεί

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Διακόπηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Μάρεϊ - Πότε θα συνεχιστεί

Πηνελόπη Παπαδήμου 00:44 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 01:17 - 07.07.2023

Η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άντι Μάρεϊ στον δεύτερο γύρο του Wimbledon διακόπηκε μετά το τέλος του τρίτου ενώ διεξαγόταν στο κεντρικό κορτ.

Μετά το τέλος του τρίτου σετ διακόπηκε η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άντι Μάρεϊ στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Ο αγώνας διεξαγόταν στο κεντρικό κορτ και ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 ώρα Ελλάδας (8 τοπική). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το πρώτο σετ και στη συνέχεια ο Μάρεϊ πήρε τα άλλα δύο και ήταν μπροστά με 2-1 τη στιγμή της διακοπής. Από το τέταρτο σετ θα επανεκκινήσει ο αγώνας την Παρασκευή γύρω στις 18;00 το απόγευμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον τελευταίο πόντο του τρίτου σετ, ο Άντι Μάρεϊ γλίστρησε στο γρασίδι και έδειχνε να πονάει στον προσαγωγό του. Μένει να δούμε αν η διακοπή αλλά και ο τραυματισμός αυτό επηρεάσει τον δύο φορές νικητή του Wimbledon που είναι μπροστά στο σκορ. Ο νικητή του αγώνα του Μάρεϊ με τον Τσιτσιπά θα παίξει στον τρίτο γύρο με τον Λάζλο Τζέρε, που έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός τον Μπεν Σέλτον με 3-6, 6-3, 7-6, 6-3.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Wimbledon όλες οι αναμετρήσεις θα πρέπει να διεξάγονται μέχρι τις 11 το βράδυ τοπική ώρα. Πρόκειται για τη λεγόμενη «απαγόρευση κυκλοφορίας του Wimbledon η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από το 2009, οπότε και τοποθετήθηκε οροφή στο κεντρικό κορτ.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή. «Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 11 μ.μ. είναι ένας όρος προγραμματισμού που εφαρμόζεται για να εξισορροπηθεί η εκτίμηση των κατοίκων της περιοχής με την κλίμακα ενός διεθνούς γεγονότος τένις που λαμβάνει χώρα σε μια κατοικημένη περιοχή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ένας ακόμη λόγος είναι προκειμένου οι επισκέπτες να επιστρέψουν τα σπίτια τους χωρίς πρόβλημα με τις συγκοινωνίες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Wimbledon είναι το μοναδικό major που συμβαίνει αυτό, αφού στα άλλα τρία οι αγώνες συνεχίζονται κανονικά ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα.

Χαρακτηριστικός είναι ο αγώνας που έδωσε ο Άντι Μάρεϊ με τον Θανάση Κοκκινάκη στον δεύτερο γύρο του φετινού Australian Open. Οι δύο τενίστες έμειναν στο κορτ για πέντε ώρες και 45 λεπτά και ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά τις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα.