Η κλήρωση της Σάκκαρη στη Μαδρίτη
i

© Photo by Elsa/Getty Images

Η κλήρωση της Σάκκαρη στη Μαδρίτη

Στο ίδιο τέταρτο με την Ίγκα Σβιόντεκ κληρώθηκε στη Μαδρίτη η Μαρία Σάκκαρη.

Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, μετά την παρουσία της μέχρι τα ημιτελικά του Τσάρλεστον, θα αγωνιστεί στο 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης.

Η Σάκκαρη, που πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Masters της ισπανικής πρωτεύουσας, ξεκινάει την πορεία της από τον δεύτερο γύρο τουρνουά. Εκεί, θα αντιμετωπίσει είχε την Ντόνα Βέκιτς είτε μία παίκτρια από τα προκριματικά.

Η Μάρια Σάκκαρη κληρώθηκε στο ίδιο τέταρτο με την Ίγκα Σβιόντεκ. Αυτό σημαίνει, ότι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ενδέχεται να αντιμετωπίσει το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στα προημιτελικά, εφόσον προκριθούν αμφότερες μέχρι εκείνη τη φάση της διοργάνωσης.

Για να φτάσει μέχρι εκεί η Μαρία Σάκκαρη, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των Ελίζε Μέρτενς, Σλόουν Στίβενς και Μαρτίνα Τρεβιζάν στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης της Μαδρίτης. Αν η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια προκριθεί στη φάση των «16» θα την περιμένει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μια εκ των Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και Έμα Ναβάρο.

Αν η Μαρία Σάκκαρη κάνει την υπέρβαση απέναντι στη Σφιόντεκ και προκριθεί στα ημιτελικά, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την Κόκο Γκοφ από της ΗΠΑ. Στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκεται η κάτοχος του τίτλου, Αρίνα Σαμπαλένκα, η Ντανιέλ Κόλινς, αλλά και η Έλενα Ριμπάκινα που προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στη Στουτγκάρδη.

Πιθανοί προημιτελικοί βάσει κατάταξης

Ίγκα Σφιόντεκ – Μαρία Σάκκαρη

Κόκο Γκοφ – Ονς Ζαμπέρ

Κινγουέν Ζενγκ – Έλενα Ριμπάκινα

Μαρκέτα Βοντρούσοβα – Αρίνα Σαμπαλένκα

Η Μαρία Σάκκαρη υπερασπίζεται στη Μαδρίτη αρκετούς βαθμούς. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε φτάσει πέρσι μέχρι τα ημιτελικά του Masters της ισπανικής πρωτεύουσας όπου και ηττήθηκε από τη μετέπειτα νικήτρια Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης με 4195 βαθμούς. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια απειλείται από τη Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη και από τη Ζενγκ που θα λάβει επίσης μέρος στη διοργάνωση.