Πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Άμπου Ντάμπι
i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Πρεμιέρα για τη Σάκκαρη στο Άμπου Ντάμπι

Η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει πρεμιέρα στο τουρνουά του Άμπι Ντάμπι κόντρα στη Σοριάνα Κιρστέα.

Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών θα παίξει απέναντι στη Σοριάνα Κιρστέα (7/2, 15:00) για τη φάση των «16» του τουρνουά του Άμπου Ντάμπι. 

Η Μαρία Σάκκαρη επανέρχεται στους αγώνες μετά τον αποκλεισμό της από την Ελίνα Αβανεσιάν στον δεύτερο γύρο του Australian Open. Η Ρουμάνα τενίστρια έχει την παράδοση υπέρ της αφού μετράει δύο νίκες σε τρεις αναμετρήσεις κόντρα στην 28χρονη Ελληνίδα.

Η Κιρστέα είχε πάρει τις δύο νίκες της το 2017 και το 2018. Η Σάκκαρη είχε πάρει τη νίκη στην τελευταία τους αναμέτρηση στο Σινσινάτι.

Η 33χρονη Ρουμάνα μετρούσε τρεις ήττες μέσα στο 2024. Ωστόσο, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Καρολίν Γκαρσιά στον πρώτο γύρο του Άμπου Ντάμπι και να πάρει την πρώτη της νίκη μέσα στη σεζόν.

Η νικήτρια του αγώνα Κιρστέα-Σάκκαρη θα παίξει στα προημιτελικά με Ντάρια Κασάτκινα ή Άσλιν Κρούγκερ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Σάκκαρη θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε το ντεμπούτο της το 2021 όπου και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό όπου και ηττήθηκε 6-3, 6-2 από την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα κατέκτησε τελικά τον τίτλο κόντρα στην Κουντερμέτοβα.

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στην ένατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ψάχνει βαθμούς αφού απέχει πολύ λίγο από τη δέκατη Καρολίνα Μούχοβα.