Ο Ναδάλ ανακοίνωσε το μεγάλο comeback του του μετά από ένα χρόνο απουσίας (vid)

Ράφα Ναδάλ

i

© Intime

Ο Ναδάλ ανακοίνωσε το μεγάλο comeback του του μετά από ένα χρόνο απουσίας (vid)

Κώστας Τόπας 15:12 - 01.12.2023

Ο Ράφαελ Ναδάλ μακριά από τα γήπεδα από τις 18 Ιανουαρίου 2023, ανακοίνωσε τη μεγάλη του επιστροφή στους αγώνες για το τουρνουά του Μπρίσμπεϊν τον Ιανουάριο.

Στα 37 του πλέον, ο Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε το μεγάλο comeback του στους αγώνες. Ο Ισπανός, μακριά από τα γήπεδα μετά τον αποκλεισμό του από τον 2ο γύρο του Australian Open στις 18 Ιανουαρίου 2023 κόντρα στη Μακένζι ΜακΝτόναλντ, δημοσίευσε ένα μήνυμα στα κοινωνικά του δίκτυα, λέγοντας πως θα επιστρέψει για το τουρνουά του Μπρίσμπεϊν (31 Δεκεμβρίου - 7 Ιανουαρίου).

Η «Marca» ανακοίνωσε την παρουσία του Ναδάλ στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στην Αυστραλία από τις 14 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024. Ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο, τώρα 663ος στην κατάταξη ATP, πέρασε δύσκολα καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ισχίου στις 2 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός, το αγαπημένο του τουρνουά (14 τίτλοι) το οποίο έπρεπε να εγκαταλείψει. 

Ο Ναδάλ επέστρεψε στις προπονήσεις τον περασμένο Οκτώβριο και πρόσφατα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ανταγωνισμός θα ξαναρχίσει σύντομα. Ο «Ράφα» θα έχει πολλούς στόχους το 2024. Να κερδίσει ξανά το Ρολάν Γκαρός αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην απουσία του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς διεύρυνε τη διαφορά στην κούρσα για τον αριθμό ρεκόρ των Grand Slam (24 για τον Σέρβο, 22 για τον Ισπανό).

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Ναδάλ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάσταση της φόρμας του. «Αν θέλετε κάτι καινούργιο που δεν σας έχω πει μέχρι τώρα, τότε πιστεύω ειλικρινά ότι θα παίξω ξανά», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον γιατρό του. «Πριν από μερικές εβδομάδες δεν ήμουν σε θέση να μιλήσω για επιστροφή, αλλά η πρόοδος ήταν θετική. Ελπίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσω να ανακοινώσω κάτι πιο συγκεκριμένο".