Νικηφόρα επιστροφή για τη Ναόμι Οσάκα
i

© Photo by Chris Hyde/Getty Images

Νικηφόρα επιστροφή για τη Ναόμι Οσάκα

Η Ναόμι Οσάκα επέστρεψε με νίκη στο tour, λίγους μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της.

Η Ναόμι Οσάκα είναι και πάλι εδώ. Η τενίστρια από την Ιαπωνία, λίγους μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού έδωσε τον πρώτο της αγώνα στο πλαίσιο του τουρνουά του Μπρισμπέιν.

Η Οσάκα νίκησε με 6-3, 7-6(9) την Τομάρα Κόρπατς, Νο.84 στον κόσμου και προκρίθηκε στις 32 καλύτερες του τουρνουά. Στην επόμενη φάση το έργο της Οσάκα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο αφού την περιμένει η Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο.15 του ταμπλό.

Η Ναόμι Οσάκα είχε προαναγγείλει την επιστροφή της στο τένις τον Σεπτέμβριο. Η τενίστρια από την Ιαπωνία βρέθηκε στο US Open προκειμένου για να λάβει μέρος σε φόρουμ για την ψυχική υγεία.

Στην ίδια διοργάνωση μίλησε και ο Μάικλ Φελπς. Η Ναόμι Οσάκα, σε μικρή συνέντευξη που έδωσε στο ESPN αναφέρθηκε στην αγωνιστική της επιστροφή. Όπως είπε το πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα προσπαθήσει να αγωνιστεί στο Australian Open τον Ιανουαρίου του 2024. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η επιστροφή της στα κορτ της Μελβούρνης θα γίνει προκειμένου να... ξεσκουριάσει.

«Σίγουρα θα είναι πολύ περισσότερα τουρνουά από όσα συνήθιζα να παίζω, κάποιοι άνθρωποι θα είναι ευχαριστημένοι με αυτό. Δεν ξέρω πώς θα πάει το ξεκίνημα της σεζόν για μένα, δεν ξέρω το επίπεδο, οπότε θέλω να το πάω χαλαρά. Θα προσπαθήσω τουλάχιστον να έχω ένα καλό φινάλε στη χρονιά», ανέφερε η Ναόμι Οσάκα.

Η τενίστρια από την Ιαπωνία έχει κατακτήσει τέσσερα Grand Slam στην καριέρα της. Τον Ιούλιο έγινε για πρώτη φορά μητέρα φέρνοντας στον κόσμο την κόρη της.