«Βόμβα» με Κύργιο στο Australian Open (vid)
i

Κύργιος/©instagram

«Βόμβα» με Κύργιο στο Australian Open (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:23 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας δεν θα συμμετάσχει, λόγω τραυματισμού, στο Australian Open.

Ο νούμερο 21 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open. Για πρώτη φορά από το 2014 που έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση. Ο Νικ Κύργιος προέβη στη σχετική ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα στο Melbourne Park. Εξήγησε ότι ένας τραυματισμός στο αριστερό γόνατο τον εμποδίζει να αγωνιστεί στο Grand Slam, που διεξάγεται στην πατρίδα του. Αποκάλυψε ότι έχει μια παραμηνισκική κύστη, που αναπτύσσεται στον αριστερό μηνίσκο του, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας μικρής ρήξης στον πλάγιο μηνίσκο του.

Ο Κύργιος δήλωσε τα εξής: «Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά της καριέρας μου. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η απόφαση. Προφανώς είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος. Αυτή είναι η ζωή. Ο τραυματισμός είναι μέρος του αθλήματος. Υποθέτω ότι μπορώ να αντλήσω κάποια έμπνευση από κάποιον όπως ο Θανάσης (Κοκκινάκης) που είχε ένα σωρό τραυματισμούς και κατάφερε να επανέλθει. Δεν αμφιβάλλω ότι θα επιστρέψω σε όλες μου τις δυνάμεις και θα παίξω το τένις που έπαιζα πριν από αυτό το γεγονός. Είμαι συντετριμμένος, προφανώς. Είναι το τουρνουά στο σπίτι μου. Είχα μερικές υπέροχες αναμνήσεις εδώ. Πέρυσι κατέκτησα τον τίτλο στο διπλό και έπαιξα ενδεχομένως το καλύτερο τένις της ζωής μου. Στη συνέχεια, το να συμμετέχω σε αυτό το γεγονός ως ένα από τα φαβορί, είναι βάναυσο. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι απλώς να κοιτάξω μπροστά, να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω και να επιστρέψω.»

Ο Γουίλ Μάχερ, ο φυσικοθεραπευτής του Κύργιου, είπε ότι είχαν δοκιμάσει όλες τους τρόπους για να καταφέρει να αγωνιστεί: «Προς τιμή του Νικ, όντως δοκίμασε τα πάντα. Ακόμη και την περασμένη εβδομάδα, έκανε μια διαδικασία που ονομάζεται πέτρα και παροχέτευση, όπου χρησιμοποιούν μια σύριγγα για να προσπαθήσουν να αποστραγγίσουν την κύστη. Ήρθαμε στη Μελβούρνη με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να εκτονωθεί κάποια πίεση από αυτή τη διαδικασία και ότι θα είχε λίγη ανακούφιση προκειμένου να ανέβει σε ένα επίπεδο που θα ήταν άνετο να αγωνιστεί. Χρησιμοποιήσαμε τον αγώνα, τη φιλανθρωπική εκδήλωση εναντίον του Νόβακ, ως τεστ για να δούμε αν θα μπορούσε να αγωνιστεί σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο. Αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι με κάθε προσπάθεια ο πόνος γινόταν πιο έντονος. Θέλουμε να αποτρέψουμε περαιτέρω τραυματισμό ή να επιδεινωθεί ο συγκεκριμένος. Έτσι τώρα θα επιστρέψει στην Καμπέρα στο τέλος της εβδομάδας, θα υποβληθεί σε αρθροσκοπική διαδικασία για να καθαρίσει τον πλάγιο μηνίσκο του και να αφαιρεθεί η κύστη.»