Τρομερό σόου από Τζόκοβιτς και Κύργιο σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα εν όψει του Αυστραλιανού Όπεν (vids)
i

Αναμνηστική φωτογραφία από το φιλικό ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Κύργιο εν όψει του Αυστραλιανού Όπεν/© Photo by Graham Denholm/Getty Images

Τρομερό σόου από Τζόκοβιτς και Κύργιο σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα εν όψει του Αυστραλιανού Όπεν (vids)

Πάνος Μαλακτάρης • 18:00 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα επίδειξης που όλοι οι φίλοι του τένις περίμεναν με ανυπομονησία.

Την Κυριακή (15/1) αρχίζει το Αυστραλιανό Όπεν, ωστόσο η σημερινή αναμέτρηση σε φιλικό επίπεδο μεταξύ δύο από τους κορυφαίους τενίστες τράβηξε επάνω της κυριολεκτικά όλα τα βλέμματα. Τα δε σχεδόν 15.000 εισιτήρια για τη Rod Laver Arena εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μία ώρα από όταν κυκλοφόρησαν, ενδεικτικό της δίψας του κοινού για την επανεμφάνιση τόσο του Νόλε σε αυστραλιανό έδαφος, όσο και του «κακού παιδιού» του τένις, Νικ Κύργιου

Μέσα σε αποθέωση και εν μέσω φοβερών σκηνών που εκτυλίχθηκαν, ο Αυστραλός ήταν αυτός που πήρε την άτυπη έστω νίκη απέναντι στον Σέρβο σούπερ σταρ. Ήταν επιπλέον η πρώτη παρουσία του Τζόκοβιτς σε court στην Αυστραλία μετά την περσινή απέλασή του από τη χώρα σχετικά με την άρνησή του να εμβολιαστεί κατά του covid-19. Αμφότεροι έγιναν δεκτοί μέσα σε θερμό χειροκρότημα, με τον Κύργιο να ανοίγει το ματς με «άσσο», ο οποίος ήρθε αφού η μπάλα χτύπησε στο δίχτυ και έπεσε βασανιστικά στη μεριά του court του Νόλε, με τον σχολιαστή να το διακωμωδεί λέγοντας «Μάλλον ο Νόβακ ξέχασε τον σχετικό κανονισμό»

Το κλίμα ανάμεσα στους δύο αθλητές ήταν κάτι παραπάνω από φιλικό, με μια υπέροχη στιγμή τσουγκρίσματος των αναψυκτικών τους μετά το πρώτο tie break να αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα highlights. Ο Νόλε μάλιστα δε δίστασε να λάβει μέχρι και συμβουλές από το κοινό, δείχνοντας πόσο του έλειψε η διάδραση με το -εκ των αγαπημένων του- κοινό της Αυστραλίας.  

Η είσοδος στον αγώνα των αθλητών σε αμαξίδιο Χιθ Ντέιβιντσον και Ντέιβιντ Βάγκνερ μετέτρεψε τον αγώνα σε «διπλό», προσφέροντας πολύ όμορφες στιγμές, ανάμεσά τους και μια εξαιρετική ανταλλαγή από μπαλιές που κατέληξε με τον Κύργιο σχεδόν να αποκεφαλίζει τον Τζόκοβιτς και τον τελευταίο να σωριάζεται γελώντας στο τερέν.

Και δε σταμάτησαν ούτε εκεί! Οι δύο αθλητές σε αμαξίδιο έδωσαν τη θέση τους σε δύο μικρά παιδιά, με τον Σέρβο και τον Αυστραλό να φωνάζουν επίτηδες πολύ δυνατά σε κάθε μπαλιά «τρολλάροντας» στην ουσία τους ίδιους τους τους εαυτούς, καθώς είναι γνωστό πως στο τένις «βγαίνει φωνή» σε κάθε φάση. Η εικόνα -και ο ήχος- είναι κυριολεκτικά απολαυστικά. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως παρά τον μικρό τραυματισμό που πρόσφατα αποκόμισε ο Νόλε, δεν έδειχνε να είναι σε καμία περίπτωση περιορισμένος στις κινήσεις του, καθησυχάζοντας τους απανταχού φαν του. Δήλωσε δε σχετικά: «Νιώθω αρκετά συγκινημένος να είμαι ειλικρινής και αρκετά νευρικός που επιστρέφω στη Μελβούρνη. Το ματς με τον Νικ είναι το μόνο που κοιτάζω προς ώρας (γέλια) και είμαι σίγουρος πως θα περάσουμε πολύ ωραία». Ο Κύργιος δήλωσε κι αυτός με τη σειρά του αρκετά νευρικός, λέγοντας παράλληλα πως είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για αυτόν η εκ νέου παρουσία του στη Μελβούρνη. 

Ήταν πιθανότατα το ωραιότερο πρώτο πιάτο που θα μπορούσαν να ζητήσουν και να απολαύσουν οι φίλοι της αντισφαίρισης σε όλο τον κόσμο. Μια μάχη ανάμεσα σε δύο τεράστια ονόματα, σε ένα υπέροχα ανάλαφρο κλίμα μακριά από την τοξικότητα και την αντιπαλότητα που αρκετές φορές έχει καταφέρει να εισχωρήσει μέχρι και στα court του τένις. Έτοιμοι και «γεμάτοι» λοιπόν για το κυρίως πιάτο που ξεκινά μεθαύριο 15/1.