Η  «μπηχτή» του Τζόκοβιτς για Ναδάλ: «Δεν προσποιήθηκα όπως κάποιοι άλλοι - Προσπαθώ για κάθε ρεκόρ»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Η «μπηχτή» του Τζόκοβιτς για Ναδάλ: «Δεν προσποιήθηκα όπως κάποιοι άλλοι - Προσπαθώ για κάθε ρεκόρ»

Μετά τη νίκη του στον τελικό κόντρα στον Ντιμιτρόφ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επισήμανε πως πλέον παίζει και για να κυνηγήσει κάθε ρεκόρ, δίνοντας έτσι μία «απάντηση» στα λεγόμενα του Ναδάλ.

Την περασμένη Κυριακή (5/11), ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο Παρίσι κι έφτασε τους επτά τίτλους στην «Πόλη του φωτός» και τους 97 στην καριέρα του.

Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας χρειάζεται ακόμη δύο τρόπαια για να σπάσει την 100αρα και 12 για να πιάσει στην κορυφή όλων των εποχών τον Τζίμι Κόνορς.

Στις δηλώσεις του μετά τον τελικό, ο «Νόλε» παραδέχτηκε πως πλέον εδώ που έχει φτάσει παίζει για να κυνηγήσει κάθε ρεκόρ, δίνοντας έτσι μία «απάντηση» στα λεγόμενα του Ναδάλ.

«Προσπαθώ να σπάσω κάθε ρεκόρ, κάθε ρεκόρ που μπορώ να σπάσω. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να το πω αυτό, γι' αυτό και υπάρχει πολύς κόσμος που δεν με συμπαθεί. Δεν προσποιήθηκα, όπως κάποιοι άλλοι, να πω πως δεν έχω αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο και μετά όταν το πετύχω να συμπεριφερθώ διαφορετικά. Πάντα προσπαθούσα να είμαι συνεπής σε αυτά που πιστεύω. Θεωρώ πως τα πάντα είναι πιθανά. Γιατί να μην το προσπαθήσω; Τώρα έχω 12 λιγότερους τίτλους, αλλά έχω και μερικά ακόμα χρόνια τένις μπροστά μου. 

Προσπαθώ να απολαμβάνω αυτές τις στιγμές περισσότερο τώρα, γιατί αξίζουν διπλά για μένα. Όταν σκέφτομαι σε τι στάδιο βρίσκεται η ζωή μου και η καριέρα μου τώρα, αξίζει διπλά το να κερδίζω ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Μπορεί να μοιάζει με ρουτίνα σε κάποιους ανθρώπους, αλλά το να κερδίζω Masters και Grand Slams σημαίνει πραγματικά πολλά για μένα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σέρβος τενίστας.

Να θυμίσουμε πως πριν μερικές μέρες, ο Ράφα Ναδάλ σχολίασε το γεγονός πως έμεινε δεύτερος στην... κούρσα με τα περισσότερα τρόπαια σε slam πίσω από τον Τζόκοβιτς.

«Ο Νόβακ (Τζόκοβιτς) θα μπορούσε να είναι απογοητευμένος με 22 slams. Πιστεύω πως ο Νόβακ είναι πολύ πιο έντονος από εμένα. Για εκείνον, θεωρώ ότι θα ήταν μεγάλη απογοήτευση αν δεν πετύχαινε το να έχει τα περισσότερα slams. Ίσως γι' αυτό και να το πέτυχε», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά ο Ισπανός.