Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Τιμ
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Τιμ

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:54 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 20.05.2024

Ο Ντόμινικ Τιμ ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο επαγγελματικό τένις στο τέλος της φετινής σεζόν.

Το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις ανακοίνωσε ο Ντόμινικ Τιμ. Ο Αυστριακός τενίστας σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα γνωστοποίησε ότι φέτος θα είναι η τελευταία του χρονιά στο Tour.

«Η σεζόν 2024 θα είναι η τελευταία μου», ανέφερε ο νικητής του US Open 2020. «Υπάρχουν λόγοι πίσω από την απόφαση και βασικά ο καρπός μου, που δεν είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι και όπως θα ήθελα να είναι. Και δεύτερον, τα εσωτερικά συναισθήματά μου. Σκεφτόμουν αυτή την απόφαση για πολύ καιρό. Σκεφτόμουν πολύ προσεκτικά και σκεφτόμουν και το συνολικό ταξίδι μου ως παίκτης, που ήταν απίστευτο. Είχα επιτυχία, κέρδισα τρόπαια που δεν ονειρευόμουν. Οπότε το ταξίδι ήταν απίστευτο, τα σκαμπανεβάσματα, όλα ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Είμαι ευγνώμων, αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή τη απόφαση είναι η μόνη σωστή. Είμαι ικανοποιημένος με αυτή και είμαι ενθουσιασμένος για όσα έρχονται», συμπλήρωσε ο Ντόμινικ Τιμ.

Ο Αυστριακός τενίστας κρεμάει τη ρακέτα του σε ηλικία μόλις 30 ετών. Ο Ντόμινικ Τιμ θεωρήθηκε ένας από τους τενίστες που θα πάρει τη σκυτάλη από τους Big-3 (Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς) αλλά οι διαρκείς τραυματισμοί δεν τον άφησαν να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Ο Αυστριακός τενίστας πρόλαβε, πάντως, να κατακτήσει 17 τίτλους με σημαντικότερο όλων το US Open το 2020, όπου κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό του Roland Garros το 2018 και το 2019 και αμφότερες ηττήθηκε από τον κυρίαρχο της διοργάνωσης, Ράφα Ναδάλ.

Ο Ντόμινικ Τιμ έφτασε και στον τελικό του Australian Open, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Αυστριακός ήταν δύο φορές φιναλίστ στο ATP Finals το 2019 και το 2020. Την πρώτη χρονιά, μάλιστα, απώλεσε τον τίτλο από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ντόμινικ Τιμ έφτασε μέχρι το Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη. Ωστόσο, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι πριν από τρία χρόνια και έκτοτε δεν κατάφερε να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο.