Ο Νικ Κύργιος πυροδοτεί διαμάχη πριν αποχωρήσει από το Wimbledon: «Η Αυστραλία είναι μια από τις πιο ρατσιστικές χώρες στον κόσμο»

Νικ Κύργιος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ο Νικ Κύργιος πυροδοτεί διαμάχη πριν αποχωρήσει από το Wimbledon: «Η Αυστραλία είναι μια από τις πιο ρατσιστικές χώρες στον κόσμο»

Ο Νικ Κύργιος χαρακτήρισε την Αυστραλία ως μία από τις πιο ρατσιστικές χώρες στον κόσμο, ενώ επίσης μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Νίκ Κύργιος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1995 στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της Αυστραλίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι εκπροσωπεί τη χώρα του τόσο σε ατομικούς όσο και σε ομαδικούς αγώνες, όπως το Davis Cup, ο Κύργιος κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο μεταξύ των συμπολιτών του στην Αυστραλία. Πρόσφατα ο 28χρονος τενίστας πυροδότησε διαμάχη, αφού τόνισε ότι η Αυστραλία είναι μια ρατσιστική χώρα. 

«Έχω αντιμετωπίσει τον κακό ρατσισμό», είπε ο Κύργιος στο Men's Health. «Η Αυστραλία είναι μια αρκετά ρατσιστική χώρα γενικά, μια από τις πιο ρατσιστικές χώρες στον κόσμο. Μερικοί από τους πιο εμβληματικούς ανθρώπους στον αθλητισμό στην Αυστραλία είπαν σε εμένα και την οικογένειά μου να επιστρέψουμε από όπου ήρθαμε και αυτού του είδους τις μαλακίες». 

Και συνέχισε: «Πράγματα που δεν είναι αποδεκτά, καθόλου αποδεκτά». Αναφέρεται στο γεγονός ότι ο πατέρας του, Γιώργος, είναι Έλληνας και η μητέρα του, Νορτάλια, Μαλαισιανή. Να σημειωθεί ότι αποχώρησε από τους τελευταίους τελικούς του Davis Cup, όπου η Αυστραλία έφτασε στον τελικό, λόγω της ανύπαρκτης σχέσης του με τον αρχηγό της ομάδας Λέιτον Χιούιτ. Επίσης αποχώρησε την τελευταία στιγμή και από την εναρκτήρια διοργάνωση του United Cup. 

Ο φιναλίστ του περσινού Wimbledon αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη φετινή διοργάνωση, λόγω της συνεχιζόμενης ανάρρωσής του από τη χειρουργική επέμβαση στον καρπό του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Κύργιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νούμερο ένα του κόσμου Κάρλος Αλκαράθ. 

«Είναι διασκεδαστικό να τον βλέπεις», είπε ο Αυστραλός τενίστας και συνέχισε λέγοντας: «Έχει τόση πειθαρχία και τόση επιθυμία να τα πάει καλά, αλλά έχει και αυτόν τον ρόλο του σόουμαν, κάτι που μου αρέσει. Του αρέσει να συμμετέχει το πλήθος. Του αρέσει να κάνει τους ανθρώπους να φωνάζουν το όνομά του, κάτι που είναι πολύ ωραίο».