Σαμπαλένκα: «Θα μιλήσω μόνο για τένις»

Σαμπαλένκα: «Θα μιλήσω μόνο για τένις»

Sportal newsroom 19:04 - 02.07.2023

Μακριά από τις πολιτικές τοποθετήσεις θα μείνει η Αρίνα Σαμπαλένκα στο Wimbledon μετά τα όσα συνέβησαν στο Roland Garros.

Μόνο για τένις θα μιλήσει στο Wimbledon η Αρίνα Σαμπαλένκα. Η νικήτρια του Australian Open στη συνέντευξη τύπου του βρετανικού major τόνισε ότι θα μείνει στα αθλητικά δρώμενα.

Η τενίστρια από τη Λευκορωσία βρέθηκε στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια του Roland Garros. Οι Ουκρανές αθλήτριες αρνήθηκαν να δώσουν το χέρι τους στη Σαμπαλένκα, η οποία έκανε «κλειστή» συνέντευξη κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης αφού δέχθηκε επίθεση από Ουκρανή δημοσιογράφο.

«Θα ήθελα να πω ότι δεν θα μιλήσω για πολιτική», είπε η 25χρονη Λευκορωσίδα, Νο.2 στον κόσμο. «Είμαι εδώ για να μιλήσω μόνο για τένις. Παρακαλώ σεβαστείτε το. Αν έχετε πολιτικές ερωτήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στην WTA ή στο τουρνουά. Θα σας στείλουν τις απαντήσεις μου από προηγούμενα τουρνουά. Ευχαριστώ», σημείωσε σχετικά η Σαμπαλένκα.

Η τενίστρια από τη Λευκορωσία εξέφρασε τη χαρά της που επιστρέφει στη διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι το Wimbledon είχε αποκλείσει πέρσι του Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Είμαι πολύ συγκινημένη αυτή τη στιγμή. Είμαι ενθουσιασμένη που επέστρεψα. Μου έλειψε αυτό το μέρος. Όταν ήρθα την πρώτη μέρα, απλά το διασκέδαζα. Δεν πίστευα ότι είμαι ξανά εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη», δήλωσε σχετικά η Σαμπαλένκα.

Η Λευκορωσίδα τενίστρια θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 4 Ιουλίου. Η πρώτη της αντίπαλος είναι η Πάνα Ουντβάρντι από την Ουγγαρία.