Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ξεχνά και δε συγχωρεί
i

Άλεξ ντε Μινόρ vs Νόβακ Τζόκοβιτς/ screenshot via Twitter

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ξεχνά και δε συγχωρεί

Πάνος Μαλακτάρης • 18:39 - 23.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Οι περσινές σκωπτικές δηλώσεις του Άλεξ ντε Μινόρ αναφορικά με τον μη εμβολιασμό του Σέρβου φαίνεται πως έπαιξαν το ρόλο τους στη σημερινή τρομερή εμφάνιση του τελευταίου

Βρισκόμαστε ένα χρόνο πριν περίπου, όταν έχει ξεσπάσει το ζήτημα με την είσοδο του Νόλε στην Αυστραλία, τον μη εμβολιασμό του κατά του κόβιντ, την προσωρινή άδεια που του δόθηκε αρχικά, τον περιορισμό του σε ειδική δομή και τελικά την απέλασή του από τη χώρα. Ο ντε Μινόρ σχετικά ερωτηθείς τότε, δεν είχε κρύψει τις σκέψεις του για τον συναθλητή του: «Οι Αυστραλοί έχουν περάσει πολλά (σ.σ. εννοούσε τα απανωτά lock down για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κόβιντ). Όταν εισέρχεσαι στη χώρα, όπως κάθε παίκτης, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος. Δική του επιλογή ήταν να μη το κάνει, δική του κρίση. Είτε έχεις πάρει 20 grand slam είτε όχι, δεν μπορείς να φέρεσαι όπως θες εκτός γηπέδου»

Ο Τζόκοβιτς δεν είχε σχολιάσει τίποτα. Ωστόσο φαίνεται πως τα κατέγραφε στο «σκληρό δίσκο» του μυαλού του και απλά περίμενε. Και να που η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον Αυστραλό επί Αυστραλιανού εδάφους με φόντο μια θέση στα προημιτελικά του θεσμού. Ο Σέρβος ήταν σαρωτικός. Δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, διαλύοντας με 3-0 τον αντίπαλό του. Στις δε δηλώσεις του αμέσως μετά, φρόντισε να αφήσει με σαφήνεια το στίγμα του. 

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε γιατί έπαιξε τόσο έντονα, έχοντας επιπλέον και έναν υποβόσκοντα τραυματισμό, θυμίζουμε, απάντησε χωρίς οίκτο «Επειδή το ήθελα. Δε λυπάμαι καθόλου που δεν απολαύσατε ένα μεγαλύτερο σε διάρκεια ματς, αλλά ήθελα να νικήσω με καθαρό σκορ». Ενώ συνέχισε αναφερόμενος στον αντίπαλό του: «Δεν έχω καμία σχέση μαζί του. Τον σέβομαι ως αντίπαλο και συνάδελφο, όπως τους σέβομαι όλους. Δεν έχω ούτε θέμα να μιλήσω μαζί του ή με την ομάδα του, ούτε έχω θέμα να συγχαίρω κάποιον όταν το αξίζει. Έδειξε τι σκέφτεται για εμένα πέρυσι, τι είδους σχέση θα μπορούσα να έχω μαζί του;», αναρωτήθηκε ο Νόλε.

 Χωρίς να γίνει προσβλητικός καθ' οιονδήποτε τρόπο, ο μεγάλος Σέρβος έδειξε ποιά είναι η ψυχολογία των τοπ αθλητών αυτού του επιπέδου, το πόσο ανταγωνιστικός είναι και πώς το βγάζει αυτό κάνοντας απλώς αυτό που ξέρει καλύτερα. Να κατατροπώνει τους -περισσότερους- αντιπάλους του. Επόμενο εμπόδιο στο δρόμο του ο 25χρονος Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ