Πρόκριση Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Barcelona Open

Πρόκριση Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Barcelona Open

Sportal newsroom 21:06 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 20.04.2024

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, o Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7-6) τον Φακούντο Ντίας Ακόστα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη) διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στο χώμα (9 νίκες) απέναντι στον Φακούντο Ντίας Ακόστα (Νο53) και για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα βρεθεί στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Στα ημιτελικά του Barcelona Open βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για 4η φορά στην καριέρα του, μετρώντας μέχρι στιγμής 9 σερί νίκες στο χώμα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε κατά σειρά τους Σεμπάστιαν Όφνερ, Ρομπέρτο Καρβάλες Μπαένα και Φακούντο Ντίας Ακόστα και πέρα από την πρόκρισή του στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης, θα παραμείνει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς «έσβησε» ένα match point του Αργεντινού στέλνοντας το παιχνίδι στο tie break και με καθοριστικό ράλι, πήρε την πρόκριση με τελικό σκορ 10-8.

Ο Ντίας, ο οποίος έβαλε μεγάλη πίεση στον Έλληνα τενίστα, έφτασε μια ανάσα από το να σπάσει το σερβίς του, αλλά ο Τσιτσιπάς «έσβησε» δύο break point και δεν επέτρεψε στον Αργεντινό να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά.

Σε κομβικό σημείο έκανε break και από το εις βάρος του 2-5, έφτασε στο 5-5 κι έμεινε ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης, μέχρι που την κατέκτησε.

Ο Ντούσαν Λάγιοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Barcelona Open, με την αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου (20/04).