Αποσύρθηκε από το Australian Open ο Ναδάλ
i

© Photo by Chris Hyde/Getty Images

Αποσύρθηκε από το Australian Open ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ γνωστοποίησε μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open που ξεκινάει στις 14 Ιανουαρίου.

Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Australian Open. Ο Ισπανός τενίστας με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα γνωστοποίησε ότι δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο major της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Ο 37χρονος τενίστας αποκλείστηκε από τον Τζόρνταν Τόμπσον στα προημιτελικά του τουρνουά του Μπρισμπέιν. Ο Ναδάλ είχε ενοχλήσεις στον γοφό κατά τη διάρκεια του αγώνα, που τον οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από τη διοργάνωση της Μελβούρνης.

Ο Ναδάλ, σημείωσε στην ανάρτησή του ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος σωματικά για αγώνα best of five. Ο 37χρονος Ισπανός έχει κατακτήσει δύο φορές το Australian Open το 2009 και 2022.

«Γεια σε όλους, κατά τον τελευταίο μου αγώνα στο Μπρισμπέιν είχα ένα μικρό πρόβλημα σε έναν μυ που όπως ξέρετε με έκανε να ανησυχήσω. Μόλις έφτασα στη Μελβούρνη, είχα την ευκαιρία να κάνω μαγνητική τομογραφία και έχω μικρό σκίσιμο σε έναν μυ, όχι στο ίδιο σημείο όπου είχα τον τραυματισμό και αυτό είναι θετικό νέο.

Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο μέγιστο επίπεδο σε αγώνες 5 σετ. Ως εκ τούτου, πετάω πίσω στην Ισπανία για να δω τον γιατρό μου, να κάνω λίγη θεραπεία και να ξεκουραστώ.

Έχω δουλέψει πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς για αυτό το comeback και όπως ανέφερα πάντα στόχος μου είναι να είμαι στο καλύτερό μου επίπεδο σε 3 μήνες.

Στα θλιβερά νέα για μένα που δεν μπορώ να παίξω μπροστά στο εκπληκτικό κοινό της Μελβούρνης, δεν είναι πολύ άσχημα νέα και παραμένουμε όλοι θετικοί με την εξέλιξη για τη σεζόν.

Ήθελα πολύ να παίξω εδώ στην Αυστραλία και είχα την ευκαιρία να παίξω μερικούς αγώνες που με έκαναν πολύ χαρούμενο και θετικό.

Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τα λέμε σύντομα!» ανέφερε ο Ναδάλ στο μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα.