Σάσα Βεζένκοφ: Τι περίμενε, τι βρήκε και τι σκέφτεται για το μέλλον του στο ΝΒΑ

Σάσα Βεζένκοφ: Τι περίμενε, τι βρήκε και τι σκέφτεται για το μέλλον του στο ΝΒΑ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:10 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:10 - 06.01.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ έγραψε «DNP» για ακόμα ένα παιχνίδι του Σακραμέντο και το Sportal αναλύει τα όσα συμβαίνουν στο μυαλό του πρώην σταρ του Ολυμπιακού.

Ο Σάσα Βεζένκοφ για ακόμα ένα παιχνίδι την φετινή σεζόν δεν έγραψε λεπτά στο παρκέ, με πολλά ερωτηματικά να μαζεύονται γύρω από την περίπτωσή του και τους Σακραμέντο Κινγκς. Ας πιάσουμε όμως το θέμα από την αρχή... 

Το σίριαλ του Σάσα Βεζένκοφ δεν κράτησε πολύ το καλοκαίρι, όμως δεν τελείωσε με τον τρόπο που θα ήθελαν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Ο σταρ της περσινής ομάδας του Ολυμπιακού, την 1η Ιουλίου του 2023, επέλεξε να αφήσει τον αγαπημένο του Πειραιά και να μετακομίσει στο Σακραμέντο και την Καλιφόρνια, προκειμένου να παλέψει για το όνειρο του ΝΒΑ. Τα πράγματα βέβαια δεν πάνε όπως θα ήθελε (ή όπως θα έπρεπε) στην πόλη της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Παρουσίαση για ρούκι, ο οποίος δεν ήταν ντραφτ λοταρίας. Ποσταρίσματα από συμπαίκτες του και πολλά ακόμη. Όλα έμοιαζαν ιδανικά.

Σάσα Βεζένκοφ © Sportal

Ο ίδιος ο Σάσα Βεζένκοφ είχε πάει στο Σακραμέντο απόλυτα συνειδητοποιημένος για τα όσα περίμενε να ζήσει εκεί.

Ήξερε πως δεν θα είναι βασικός. Ο Κίγκαν Μάρεϊ είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο είχαν επενδύσει οι Κινγκς, με τον Βεζένκοφ, όλοι να περιμένουμε πως θα είναι η αλλαγή του, έχοντας έναν ρόλο 8ου - 9ου παίκτη στο ροτέισιον. Από αυτά όμως, τίποτα δεν συμβαίνει, καθώς μόνο στα πρώτα ματς της σεζόν πήρε χρόνο αρκετό για να δείξει πράγματα.

Από τα 34 παιχνίδια έχει αγωνιστεί στα 26, ενώ στα τελευταία 6 παιχνίδια έχει παίξει μόλις 1 φορά, και μόλις για 3 λεπτά, γεγονός πως δημιουργεί ερωτήματα, καθώς οι μέσοι όροι του έχουν πέρει στους 4.9 πόντους, στα 2.6 ριμπάουντ και όλα αυτά σε μόλις 12,5 λεπτά!

Στο κάτω κάτω γιατί να πληρώσουν αδρά οι Κινγκς έναν παίκτη τον οποίο δεν υπολογίζουν; Και γιατί να κάνουν τόσα ταξίδια; Τώρα έμαθαν πως δεν είναι όσο αθλητικός είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς;

Με λίγα λόγια, τα 20' που περιμέναμε όλοι μας, αλλά και ο ίδιος ο Σάσα Βεζένκοφ, πως θα γράφει ανά αγώνα, πήγαν περίπατο.

Αντιθέτως, τα λεπτά του κατά μέσο όρο έχουν πέσει μόλις στα 12,5 και αυτά στα τελειώματα κυρίως των αγώνων, με τη συμπεριφορά του Μάικ Μπράουν απέναντι στον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης να είναι τουλάχιστον ασεβής.

Ναι, για τους Αμερικανούς ο Σάσα δεν είναι τόσο μεγάλο κεφάλαιο όσο είναι για τους Ευρωπαίους. Ναι, η αθλητικότητά του δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με των νεαρών Αμερικανών που μόλις έχουν βγει από το κολέγιο. Και;

Ξαναλέμε, δεν τα έμαθαν τώρα όλα αυτά οι Σακραμέντο Κιγκς. Ήξεραν πως παίρνουν έναν σουτέρ - δολοφόνο με τρομερή κίνηση μακριά από τη μπάλα και πολύ καλό ριμπάουντερ. Αντί όμως να εκμεταλλευτούν αυτά του τα χαρακτηριστικά, τον έχουν μετατρέψει σε έναν ταξιδιώτη των ΗΠΑ, που πηγαίνει από πόλη σε πόλη, χωρίς να παίζει ουσιαστικά καθόλου.

Το παράδοξο πάντως στην περίπτωση που συζητάμε είναι πως δεν τον έχουν τοποθετήσει στη λίστα με τους παίκτες που προτίθενται να ανταλλάξουν. Αντιθέτως, σε αυτήν έχουν τοποθετήσει τα ονόματα των Κέβιν Χέρτερ (SG), Χάρισον Μπαρνς (SF) και Ντέιβιον Μίτσελ (PG). Σαφώς τα 20 εκατομμύρια του συμβολαίου του μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι σε περίπτωση που γίνει κάποια κίνηση για ανταλλαγή.

Παρόλα αυτά, εάν οι Κινγκς καταφέρουν να αποκτήσουν τον Πασκάλ Σιάκαμ, τότε ο Σάσα Βεζένκοφ θα πάει ακόμη πιο πίσω στο ροτέισιον.

Πώς το βλέπει όμως ο Σάσα Βεζένκοφ όλο αυτό;

Ο Σάσα Βεζένκοφ συνεχίζει να κάνει το ίδιο. Να δουλεύει ακατάπαυστα, να είναι τυπικός στις προπονήσεις και στα βάρη, να είναι ευχάριστη παρουσία στα αποδυτήρια. Εξάλλου είναι πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που συμβαίνουν.

Ακούει τις φήμες περί ανταλλαγής, κοιτάζει τι γίνεται στην Ευρώπη, όμως ακόμη περιμένει την ευκαιρία του από τον Μάικ Μπράουν. Θα την πάρει; Θα δούμε. Για την ώρα πάντως παραμένει αφοσιωμένος στην αποστολή του. Να δείξει τι αξίζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μόλις η ευκαιρία του δοθεί, εκείνος θα την τραβήξει από τα μαλλιά!