Σάσα Βεζένκοφ, το 2023 σου ανήκει!

Σάσα Βεζένκοφ, το 2023 σου ανήκει!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:15 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:16 - 01.01.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν το πρόσωπο του 2023 και το Sportal αναλύει τη χρονιά του MVP της Euroleague με μια πιο «εσωτερική» οπτική στα πράγματα.

Αν ψάξουμε ποιο ήταν το μπασκετικό πρόσωπο το 2023, η απάντηση είναι μια και πολύ απλή: Σάσα Βεζένκοφ!

Ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης για το 2023 έλαμψε όσο κανείς την χρονιά που μας πέρασε στην Ευρωλίγκα, έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό, όμως το… ψεγάδι παραμένει η ήττα στον τελικό του Κάουνας. Τι κι αν έβαλε 29 πόντους, τι κι αν έκανε σμπαράλια την άμυνα της Ρεάλ, το αντιμπάσκετ των Ισπανών τους χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Σάσα Βεζένκοφ @SacramentoKings

Ο Σάσα Βεζένκοφ βέβαια δεν είναι απλά μια περίπτωση MVP. Έμεινε ταπεινός στα δύσκολα χρόνια σε Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό (τα πρώτα 2 χρόνια του ήταν ζόρικα) και μέσα από τους Ερυθρόλευκους έδειξε σε όλη την Ευρώπη πως όποιος τον υποτίμησε… θα το πληρώσει.

Στο Κάουνας παρέλαβε το βραβείο του MVP και του πρώτου σκόρερ. MVP αναδείχθηκε και στην Basket League, ενώ με τον Ολυμπιακό κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα. Ήταν όμως η ώρα να ανοίξει τα φτερά του και να πάει εκεί που ανήκει. Το ΝΒΑ φυσικά.

Ο ίδιος ζορίστηκε πολύ για να πάρει την απόφαση να αφήσει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Μέχρι και τις τελευταίες ώρες αμφιταλαντεύτηκε. Δάκρυσε, το πάλεψε μέσα του, όμως έπρεπε να το κάνει. Είχε φτάσει στο σημείο να κλείσει το κινητό του, γιατί ήθελε να μιλήσει μόνο με τους δικούς του ανθρώπους. Στο τέλος όμως η λογική επικράτησε του συναισθήματος και της καρδιάς.

Ο Βεζένκοφ στο Sportal για την επιστροφή στο ΣΕΦ: «Προσπαθώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου, θέλω να μπω μέσα» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17:57 - 20.09.2023

Ο Βεζένκοφ στο Sportal για την επιστροφή στο ΣΕΦ: «Προσπαθώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου, θέλω να μπω μέσα» (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοφ επέστρεψε ως... θεατής στο ΣΕΦ, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να παλεύει να συγκρατήσει τα δάκρυά του μπροστά στην κάμερα του Sportal.

Έπρεπε να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο και να παίξει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Εκεί ανήκει εξάλλου.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν είναι όλα ρόδινα. Οι Σακραμέντο Κινγκς φάνηκαν πως έχουν όλη την διάθεση να επενδύσουν πάνω του. Εξάλλου το να γίνεται ειδική παρουσίαση για παίκτη που δεν είναι lottery pick είναι σπάνιο. Για τον Σάσα Βεζένκοφ όμως το έκαναν. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ίδια.

Έχει μείνει στον πάγκο αρκετές φορές. Έχει δείξει ότι πρέπει να παίζει περισσότερο, όμως ο Μάικ Μπράουν… αντιστέκεται σθεναρά σε αυτό και τον κρατάει σε χαμηλούς χρόνους. Η λογική όμως λέει πως θα μείνει στην Αμερική για πολλά ακόμα χρόνια. Ξαναλέμε εξάλλου πως ΕΚΕΙ ανήκει ο Σάσα Βεζένκοφ. Γιατί είναι κορυφαίος και ανάμεσα σε τέτοιους πρέπει να βρίσκεται.

Πρόλαβε βέβαια να επιστρέψει για λίγο. Ο Βασίλης Σπανούλης είδε την φανέλα του να αποσύρεται και ο Σάσα Βεζένκοφ του έκανε την έκπληξη και βρέθηκε, τόσο στο γκαλά, όσο και στην τελετή στο ΣΕΦ.

Αποθεώθηκε για ακόμα μια φορά, συγκινήθηκε μόλις πέρασε την πόρτα της εισόδου του ΣΕΦ, όμως, έχει μια αποστολή. Να δείξει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τι αξίζει. Και θα το κάνει, γιατί τέτοιος είναι. Δεν… χαμπαριάζει στα δύσκολα.

Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ο Σάσα Βεζένκοφ, ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης για το 2023.

Δυστυχώς θα τον βλεπουμε μόνο τα καλοκαίρια τα επόμενα χρόνια, όταν θα έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα. Αλλά, όταν τα χρόνια περάσουν, ποτέ δεν ξέρεις. Του αξίζει άλλωστε ακόμα μια αποθέωση στο ΣΕΦ. Το γήπεδο που ο ίδιος αγάπησε και αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι.

Σάσα Βεζένκοφ, το 2023 σου ανήκει. Ώρα να δείξεις και το 2024 τι αξίζεις…