Η... γκάφα των Κινγκς και η ήττα στο Σακραμέντο από τους Χόρνετς - Εκτός rotation ο Βεζένκοφ (vids)
i

© photo by Lachlan Cunningham / Getty Images

Η... γκάφα των Κινγκς και η ήττα στο Σακραμέντο από τους Χόρνετς - Εκτός rotation ο Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:23 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 03.01.2024

Με τρομερή ανατροπή στην τέταρτη περίοδο οι Σάρλοτ Χόρνετς νίκησαν στο Σακραμέντο με 111-104 και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τέρι Ροζίερ. Οι Κινγκς δεν ανταποκρίθηκαν στην πίεση που άσκησαν οι Σφήκες, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ πάτησε το παρκέ μόνο στην προθέρμανση.

Στο ταξίδι τους προς το Σακραμέντο, οι Σάρλοτ Χόρνετς κουβαλούσαν μαζί -εκτός από τις αποσκευές τους- ένδεκα συνεχόμενες ήττες. Μόνο που όταν έφθασαν στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας, έπαιξαν με τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την ομάδα με το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στην Ανατολή

Δεν ήταν απλώς ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν κυρίαρχοι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με επιμέρους σκορ 10-0 και τελικά νίκησαν με 111-104

Σε αυτή την πορεία ο Τέρι Ροζίερ ήταν ασταμάτητος. Η ομάδα του για ένα ακόμα ματς δεν είχε στη διάθεσή της τον σούπερ σταρ ΛαΜέλο Μπολ, αλλά ούτε και τρεις ακόμα βασικούς της παίκτες. Τον σέντερ Μαρκ Ουίλιαμς, τον πολύπειρο Γκόρντον Χέιγουορντ και έναν από τους καλύτερους rookie της σεζόν: Τον Μπράντον Μίλερ. 

Ο Τέρι όμως, είχε 34 πόντους, ήταν τρομακτικά ισχυρός πάνω στο παρκέ και η βοήθεια του Μάιλς Μπρίτζες (27 πόντοι) ήταν αρκετή για να παρθεί η 8η νίκη τους στη σεζόν. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν 32 αγώνες, την ίδια ώρα που οι Κινγκς πλέον με ρεκόρ 19-13, χάνουν την επαφή του με τις κορυφαίες θέσεις της Δύσης. Για την ακρίβεια τους προσπέρασαν ήδη οι Κλίπερς και αυτή τη στιγμή οι Βασιλιάδες βρίσκονται στο Νο 5 της Δύσης. 

H πρώτη εντυπωσιακή παράσταση του Αντετοκούνμπο για το 2024 (vid)
NBA

08:23 - 02.01.2024

H πρώτη εντυπωσιακή παράσταση του Αντετοκούνμπο για το 2024 (vid)

Στην ήττα από τους Πέισερς, στο πρώτο ματς του νέου έτους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε σχεδόν τα πάντα: Είχε 30 πόντους, 18 ριμπάουντ, 11 ασίστ, στο τρίτο του triple double της σεζόν και στο 39ο συνολικά στην καριέρα του.

Αγωνιστικά οι Βασιλιάδες υπέφεραν στο τέλος και ναι μεν ο Ντομάντας Σαμπόνις (23 πόντοι, 19 ριμπάουντ) και ο ΝτιΆρον Φοξ (30 πόντοι) έπιασαν τα καθιερωμένα στάνταρ τους, οι υπόλοιποι πέρασαν απαρατήρητοι. Και πιο... απαρατήρητος απ' όλους ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, τον οποίο ο κόουτς Μάικ Μπράουν αγνόησε και δεν του έδωσα καν το δικαίωμα συμμετοχής. Έβαλε στην πρώτη πεντάδα τον Κρις Ντουάρτε του Κέβιν Χέρτερ, μέχρι και ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον πήρε χρόνο συμμετοχής (12''), αλλά ο Βούλγαρος φόργουορντ απείχε! 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!