Η κλήρωση του Ναδάλ στο πρώτο τουρνουά της σεζόν

Ράφαελ Ναδάλ

i

© Intime

Η κλήρωση του Ναδάλ στο πρώτο τουρνουά της σεζόν

Sportal newsroom 08:36 - 30.12.2023

Η τενιστική σεζόν ξεκινά και τα βλέμματα πέφτουν στον Ράφα Ναδάλ, που επιστρέφει μετά από έναν χρόνο αγωνιστικής αποχής.

Τους αντιπάλους του στο πρώτο τουρνουά της σεζόν έμαθε ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από έναν χρόνο απουσίας. Ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων απείχε από το tour λόγω τραυματισμού.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, το 2024 θα είναι - κατά πάσα πιθανότητα - η τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό τένις. Ο Ναδάλ θα ξεκινήσει τους αγώνες του από το Μπρισμπέιν.

Ο 37χρονος Ισπανός, που αγωνίζεται με wild card, κληρώθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό. Στον πρώτο γύρο, ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει είτε έναν τενίστα από τα προκριματικά (Τιμ και Σβάρτσμαν είναι στο προκριματικό ταμπλό) είτε κάποιον lucky loser.

Αν ο Ναδάλ προκριθεί στον δεύτερο γύρο, τότε πιθανότατα θα διασταυρωθεί με τον Ασλάν Καράτσεφ, Νο.8 του ταμπλό. Ο Ρώσος παίζει απέναντι στον Αυστραλό, Τζέισον Κούμπλερ στην πρεμιέρα.

Εφόσονο ο Ισπανός προκριθεί στην οκτάδα, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Ούγκο Ουμπέρ. Στα ημιτελικά, ο Ράφα ενδέχεται να διασταυρωθεί με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο 32χρονος Βούλγαρος θα έχει, όμως, δύσκολο έργο στην πρεμιέρα αφού θα παίξει με τον Άντι Μάρεϊ.

Το Νο.1 του ταμπλό Χόλγκερ Ρούνε θα αγωνιστεί με τον Μαξ Πουρσέλ στην πρεμιέρα. Στα προημιτελικά, ο νεαρός Δανός είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Κόρντα. Ένας εκ των Σέλτον/Μπαέζ είναι πιθανός αντίπαλός του στην τετράδα.