Η κλήρωση της Σάκκαρη στο Πεκίνο

Μαρία Σάκκαρη

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Η κλήρωση της Σάκκαρη στο Πεκίνο

Sportal newsroom 16:01 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:06 - 29.09.2023

Από τον δεύτερο γύρο θα ξεκινήσει η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο Πεκίνο.

Στο Πεκίνο θα μεταβεί η Μαρία Σάκκαρη αμέσως μετά το Τόκιο. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-2, 6-2 της Καρολίν Γκαρσιά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του 500αριού τουρνουά της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής της πορείας στο Τόκιο, η Σάκκαρη θα μεταβεί στο Πεκίνο για το τελευταίο 1000άρι της σεζόν. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα ξεκινήσει την πορεία της στο τουρνουά από τον δεύτερο γύρο.

Η Σάκκαρη θα παίξει στην πρεμιέρα της με τη νικήτρια του αγώνα Φρουχβίρτοβα-Ρους. Στη φάση των «16» είναι πιθανό να συναντήσει την Ντάρια Κασάτκινα, ενώ στα προημιτελικά θα έχει πολύ δύσκολο έργο αφού ενδέχεται να αντιμετωπίσει την Κόκο Γκοφ, νικήτρια του φετινού US Open.

Αν η Μαρία Σακκάρη προκριθεί στα ημιτελικά, είναι πιθανό να παίξει κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ. Επικεφαλής του ταμπλό είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα, που έχει στην πλευρά της τις Τζέσικα Πεγκούλα, Έλενα Ριμπάκινα και Ονς Ζαμπέρ.

Το τουρνουά αυτό ενδέχεται να κρίνει και τις υπόλοιπες συμμετέχουσες στο WTA Finals. Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν προκριθεί η Αρίνα Σαμπαλένκα, η Ίγκαν Σβιόντεκ, η Κόκο Γκοφ και η Έλενα Ριμπάκινα.

Πιθανοί προημιτελικοί (με βάση το ranking)

Σαμπαλένκα-Ριμπάκινα

Πεγκούλα-Ζαμπέρ

Σάκκαρη-Γκοφ

Βοντρούσοβα-Σβιόντεκ

Επτά σερί νίκες οι Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη με τη νίκη της κόντρα στην Καρολίν Γκαρσιά έφτασε τις επτά διαδοχικές επιτυχίες στο τουρ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μετράει 14 διαδοχικές κερδισμένα σετ δείχνοντας ότι είναι σε εντυπωσιακή αγωνιστική κατάσταση.

Συγκλονίζει η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο Sportal.gr: «Τα παιδιά στη Ρουμανία, αν δεν υιοθετούνταν, δίνονταν  ως αντάλλαγμα»
SPORTAL ORIGINALS

10:45 - 29.09.2023

Συγκλονίζει η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο Sportal.gr: «Τα παιδιά στη Ρουμανία, αν δεν υιοθετούνταν, δίνονταν ως αντάλλαγμα»

Η ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, με την …περίεργη, όπως η ίδια την χαρακτηρίζει, ιδιοσυγκρασία της, μιλά στο sportal.gr και το #equalvoice για την δύσκολη ζωή της, για το πως ζει το παρόν, για το μέλλον που ονειρεύεται και σοκάρει αποκαλύπτοντας την τραγική τύχη των παιδιών στη Ρουμανία.

«Το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, το να είμαι χαρούμενη και να χαμογελάω στο κορτ με κάνει να παίζω καλά. Απολαμβάνω τον χρόνο μου στο γήπεδο. Προφανώς υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία από πίσω για να βγει αυτό στο court, αλλά νιώθω πως όσο πιο χαρούμενη και χαμογελαστή είμαι στο court, τόσο καλύτερα θα παίζω. Αγαπώ την Ιαπωνία και ήθελα πολύ να παίξω καλά εδώ, πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής», είπε η Σάκκαρη στις δηλώσεις της μετά τη νίκη της επί της Γκαρσιά.