Ώρα τελικού για την Μαρία Σάκκαρη στο Indian Wells

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Ώρα τελικού για την Μαρία Σάκκαρη στο Indian Wells

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:00 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 17.03.2024

Η Ίγκα Σβιόντεκ αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο για την Μαρία Σάκκαρη στο Indian Wells, με την Ελληνίδα τενίστρια να στοχεύει στην... υπέρβαση.

Με σύμμαχο την παράδοση, η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη να διεκδικήσει ακόμη έναν τίτλο!

Η Ελληνίδα τενίστρια θα κοντραριστεί με την Ίγκα Σβιόντεκ στον τελικό του Indian Wells (17/3, 20:00, Novasports 6 HD). Στις πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις, η 28χρονη αθλήτρια μετράει τρεις νίκες απέναντι στην 22χρονη από την Πολωνία. H τελευταία τους συνάντηση ήταν στον τελικό του Indian Wells το 2022, με τη Σβιόντεκ να κατακτά τον τίτλο με 6-4, 6-1.

Μάλιστα, αυτός θα είναι ο δέκατος τελικός καριέρας (2-7) και ο τέταρτος σε WTA 1000 διοργάνωση (1-2) για την Μαρία Σάκκαρη, ενώ η Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί στον 23ο τελικό της καριέρας της (18-4) και 10ο σε 1000άρι τουρνουά (7-2).

Η Ελληνίδα τενίστρια προέρχεται από μία μεγάλη νίκη στα ημιτελικά. Η ίδια έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Κόκο Γκοφ, που ήταν το φαβορί της διοργάνωσης.

Από την άλλη, η σημερινή αντίπαλος της Μαρίας χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να νικήσει την Μάρτα Κάστιουκ από την Ουκρανία με 6-2, 6-1 και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό.

Σάκκαρη: «Είμαι περήφανη που δεν τα παράτησα»

Στις δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση του ημιτελικού, η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα σχόλιο για την εμφάνισή της και την πρόκριση.

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δείξω ασέβεια προς την Κόκο, αλλά ο αγώνας θα έπρεπε να τελειώσει πριν από μια ώρα. Πήρα όμως αυτή τη νίκη, έστω και στα τρία σετ. Στο δεύτερο σετ σκεφτόμουν υπερβολικά τη γραμμή του τερματισμού και μετά τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Ήταν μια εκπληκτική νίκη, απέναντι σε μια φανταστική παίκτρια που παλεύει κάθε πόντο. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι για άλλη μια φορά στον τελικό εδώ.

Προφανώς είμαι ενθουσιασμένη. Δυο χρόνια μετά είμαι ξανά στον τελικό. Αυτό είναι το καλύτερο τουρνουά και είναι η καλύτερη θέση για να βρεθείς. Θα είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση, η Iga είναι η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο. Θα απολαύσω τη βραδιά μου απόψε και θα αρχίσω να σκέφτομαι τον τελικό και να προετοιμάζομαι από αύριο», ανέφερε μεταξύ άλλων.