Η μέρα κι η ώρα του μεγάλου τελικού του Indian Wells ανάμεσα στη Σάκκαρη και τη Σβιόντεκ

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Η μέρα κι η ώρα του μεγάλου τελικού του Indian Wells ανάμεσα στη Σάκκαρη και τη Σβιόντεκ

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:05 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 16.03.2024

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σβιόντεκ στον μεγάλο τελικό του Indian Wells. Η μέρα κι η ώρα του αγώνα.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το 2022 η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στον τελικό του Indian Wells. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Κόκο Γκοφ, που ήταν το φαβορί της διοργάνωσης κι έκλεισε μία θέση στον μεγάλο τελικό!

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία νωρίτερα χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να νικήσει την Μάρτα Κάστιουκ από την Ουκρανία με 6-2, 6-1. Στο head to head η Σάκκαρη προηγείται με 3-2, όμως η 22χρονη Πολωνή έχει κερδίσει τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους που έγιναν το 2022 στην Ντόχα και στον τελικό του Indian Wells.

Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στη Σάκκαρη και τη Σβιόντεκ θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/3, 20:00) και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasports 6.

Σημειώνουμε ότι για την Σάκκαρη αυτός θα είναι ο 10ος τελικός στην καριέρα της (2-7), αλλά και ο 4ος σε τουρνουά της σειράς WTA 1000, μετά τους δύο στο Indian Wells και ισάριθμους στη Γουαδαλαχάρα, εκεί όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο σημείωσε τον μεγαλύτερο θρίαμβο στη μέχρι τώρα πορεία της.

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Γκοφ η Σάκκαρη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ματς μου. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να έχει τελειώσει αυτό το ματς 1 ώρα νωρίτερα, στα 2 σετ. Ήμουν εκεί στο 2ο σετ. θα μπορούσα να το πάρω. Πήρα μία πολύ μεγάλη νίκη δεν θέλω να μην δείξω σεβασμό στην Κόκο, τα έδωσε όλα, το πάλεψε πάρα πολύ, επέστρεψε και πραγματικά ήταν απίστευτη η μάχη που δώσαμε,. Είμαι πολύ χαρούμενη για τον τελικό».