Ο Ρουντ αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό του Μόντε Κάρλο
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ο Ρουντ αντίπαλος του Τσιτσιπά στον τελικό του Μόντε Κάρλο

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:03 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:26 - 13.04.2024

Τον Κάσπερ Ρουντ θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Masters του Μόντε Κάρλο.

Ο Κάσπερ Ρουντ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Masters του Μόντε Κάρλο. Ο 25χρονος τενίστας από τη Νορβηγία επικράτησε 6-4, 1-6, 6-4 του Νόβακ Τζόκοβιτς και έκλεισε το ραντεβού με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Ο Ρουντ πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του κόντρα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 25χρονος τενίστας έγινε ο πρώτος Νορβηγός που πήρε νίκη κόντρα στον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο από το 1973. Ο Ρουντ μετράει δύο νίκες κόντρα στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα σε τρεις αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δυο τους κατά το παρελθόν.

Στον μοναδικό αγώνα που έχουν δώσει ο Ρουντ και ο Τσιτσιπάς στο χώμα, ο Νορβηγός πήρε τη νίκη. Ο Ρουντ επικράτησε 7-6(4), 6-4 του Τσιτσιπά για τη φάση των «16» του Masters της Μαδρίτης το 2021. Ο Νορβηγός είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 7-6(4) στον ημιτελικό του Λος Κάμπος, που ήταν και η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους.

Ο Νορβηγός, που είναι στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον αγώνα. Εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Τζόκοβιτς, ο Ρουντ προηγήθηκε με δύο μπρέικ για το 4-1 προτού ο Σέρβος δείξει αντίδραση και μειώσει 4-3. Ο Νορβηγός έμεινε ψύχραιμος και έκλεισε το σετ κρατώντας το σερβίς του.

Ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε αποφασισμένος στο δεύτερο σετ. Ο Σέρβος έκανε δύο μπρέικ και έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες το σετ για το 6-1 με τον Ρουντ να μην έχει την παραμικρή απάντηση απέναντι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου.

Στο τρίτο σετ, ο Ρουντ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με μπρέικ αλλά Νόλε κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Τζόκοβιτς, όμως, δεν πατούσε καλά και ο Νορβηγός πήρε τη νίκη αφού ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έκανε διπλό λάθος σε ματς πόιντ του Ρουντ.

Ο τελικός του Στέφανου Τσιτσιπά και του Κάσπερ Ρουντ θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Οι δύο τενίστας θα διεκδικήσουν τον ενδέκατο τίτλο καριέρας του (έχουν από δέκα) ενώ ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στοχεύει και το Νο.6 του κόσμου, που θα ανέβει σε περίπτωση κατάκτησης του τουρνουά.