Πικρός αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη!
i

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Πικρός αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στη Ρώμη!

Sportal newsroom 22:50 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 29.05.2024

Ο Στέφανος Τσιτισπάς παρότι πήρε το πρώτο σετ είδε τον εξαιρετικό Νίκολας Τζάρι να φτάνει στην ανατροπή (6-3, 5-7, 4-6) και να παίρνει εκείνος το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Master της Ρώμης.

Έχασε ευκαιρία για να προχωρήσει μακριά στο Rome Masters ο Τσιτσιπάς! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πέτυχε σε εξαιρετική μέρα τον Νίκολας Τζάρι και παρόλο που πήρε το πρώτο σετ γνώρισε την ήττα (6-3, 5-7, 4-6) και αποκλείστηκε από το τουρνουά της Ρώμης. Πλέον στρέφει την προσοχή του στο Roland Garros...

Ο Στέφανος είχε ιδανικό ξεκίνημα, καθώς έκανε το 1-0 και αφού ισοφάρισε ο Χιλιανός στη συνέχεια πήρε τρία σερί games και ξέφυγε με 4-1. Ο Τζάρι «έσβησε» τέσσερα break points για να μειώσει σε 4-2, όμως ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και τις δύο φορές που χρειάστηκε με αποτέλεσμα να κάνει το 1-0 σε 47 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστας πήγαιναν χέρι-χέρι. Στο δεύτερο game ο Τσιτσιπάς έσβησε διαδοχικά break points του Τζάρι, ενώ το ίδιο έκανε ο τελευταίος στο έβδομο game, όπου ο Στέφανος έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς δεν αξιοποίησε κανένα από τα τρία break point και έχασε το game. Στη συνέχεια παρέμεινε στο σετ, κάνοντας το 5-5, αλλά ο Χιλιανός αφού κράτησε το σερβίς του έκανε και το break, με συνέπεια να νικήσει 7-5 το δεύτερο σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ήταν τελείως διαφορετικό το... έργο, καθώς οι δύο τενίστας έσπασαν από νωρίς ο ένας το σερβίς του άλλου. Αυτός που το έκανε πρώτος ήταν ο Τσιτσιπάς στο 3ο game, αλλά αμέσως μετά ο Τζάρι απάντησε για το 2-2. Από 'κει και έπειτα αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game. Εκεί ο Τζάρι έσπασε για δεύτερη φορά στο ματς το σερβίς του Τσιτσιπά, έκανε το 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rome Masters.