Τελικός Australian Open: Η πιο μεγάλη ώρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά!
i

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς / © φωτογραφία αρχείου Intime

Τελικός Australian Open: Η πιο μεγάλη ώρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά!

Sportal newsroom 00:17 - 29.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 29.01.2023

Σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς (29/1, 10:30) στον τελικό του Australian Open.

Η μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο Τσιτσιπά έφτασε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κοντράρεται με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (29/1, 10:30) στον τελικό του Australian Open με στόχο όχι μόνο την κατάκτηση της κούπας αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Καρέν Χατσάνοφ κυνηγάει τον πρώτο major τίτλο της καριέρας του. Ο Νόλε στοχεύει στο 22ο Grand Slam της μεγαλειώδους πορεία του στα κορτ.

Αν ο Σέρβος πάρει τη νίκη και την κούπα, τότε θα ισοφαρίσει τον Ράφα Ναδάλ, που είναι πρώτος στη σχετική λίστα. Αυτός θα είναι 132ος τελικός καριέρας για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και 32ος σε major τουρνουά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νόλε δεν έχει ηττηθεί σε τελικό Australian Open μετρώντας 9 νίκες.

Ο Τσιτσιπάς, από την άλλη, θα αγωνιστεί στον 25ο τελικό της μέχρι τώρα πορείας του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στοχεύει στον δέκατο τίτλο (9-15 το ρεκόρ του) και τον μεγαλύτερο της καριέρας του.

Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί άλλες 12 φορές κατά το παρελθόν. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετράει 10 νίκες, οι 9 εκ των οποίων διαδοχικές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί κατά το παρελθόν σε τελικό Grand Slam. Ήταν στον τελικό του Roland Garros το 2021. Τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί με 2-0 σετ αλλά ο Νόλε έκανε την ανατροπή και κατέκτησε το τρόπαιο στο Παρίσι

Οι καλύτεροι πόντοι του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς

Δείτε σε βίντεο τους καλύτερους πόντους του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς: Ο τελικός που «ξέχασε» ο Σέρβος (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοντράρει με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open. Είναι η δεύτερη φορά που οι δύο τενίστες κοντράρονται στον τελικό ενός Major. 

Είχε προηγηθεί αυτός του Roland Garros το 2021. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Σέρβος είχε ξεχάσει τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Παρίσι όταν είχε ερωτηθεί στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα του με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.