Θρίαμβος! Τα αδέρφια Τσιτσιπά κατέκτησαν τον τίτλο στην Αμβέρσα

Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς

i

©Ιntime

Θρίαμβος! Τα αδέρφια Τσιτσιπά κατέκτησαν τον τίτλο στην Αμβέρσα

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:51 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 22.10.2023

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς νίκησαν τους Άριελ Μπεχάρ και Άνταμ Πάβλασεκ και κατέκτησαν τον τίτλο στην Αμβέρσα.

Τον πρώτο τους τίτλο ως ομάδα κατέκτησαν ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς. Οι δύο Έλληνες τενίστες νίκησαν με 7-6(5), 4-6, 8-10 τους Άριελ Μπεχάρ και Άνταμ Πάβλασεκ και φεύγουν από την Αμβέρσα με το τρόπαιο. Θυμίζουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε και στο μονό όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Άρθουρ Φις.

Αυτός είναι ο πρώτος ATP τίτλος για τον Πέτρο Τσιτσιπά, που εξελίσσεται σε έναν ικανότατο παίκτη στο διπλό. Ο αδερφός του Στέφανου Τσιτσιπά αναμένεται να κάνει, μάλιστα, σημαντικό άλμα στην παγκόσμια κατάταξη μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top-100.

Η επικράτηση των αδερφών Τσιτσιπά στην πόλη του Βελγίου αποτελεί σημαντική εξέλιξη και εν όψει Ολυμπιακών αγώνων αφού οι δυο τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία ικανότατη ομάδα στο Παρίσι. Θυμίζουμε ότι για λογαριασμό της Ελλάδας στο Τόκιο είχαν αγωνιστεί στο μικτό διπλό η Μαρία Σάκκαρη με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος στο διπλό για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Ακαπούλκο πέρσι μαζί με τον Φελισιάνο Λόπεζ.

Οι Μπεχάρ/Πάβλιτσεκ προηγήθηκαν πρώτοι με μπρέικ στον τελικό, αλλά οι Έλληνες τενίστες είχαν άμεση απάντηση. Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το πρώτο σετ στο δέκατο γκέιμ αφού είχαν τρία σετ πόιντ.

Τελικά, όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, το σερβίς δε λειτούργησε καλά για τους Έλληνες τενίστες δίνοντας την ευκαιρία στους Μπεχάρ/Πάβλασεκ να κατακτήσουν το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ το ελληνικό δίδυμο είχε τη δική του απάντηση. Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς προηγήθηκαν με δύο μπρέικ στο ξεκίνημα και έκλεισαν το δεύτερο σετ με σχετική άνεση, παρά το γεγονός ότι απώλεσαν μία φορά το σερβίς τους.

Στο σούπερ τάι μπρέικ το ελληνικό δίδυμο έκανε τρεις φορές μίνι μπρέικ αλλά δεν μπόρεσε να εδραιώσει το προβάδισμά του. Οι Μπεχάρ/Πάβλασεκ έκαναν το 8-8 αλλά ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκαναν πάλι μίνι μπρέικ για να κλείσουν τον αγώνα στο σερβίς τους μετά από 95 λεπτά αγώνα.