Επικεφαλής του ταμπλό στην Αμβέρσα ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

PrtScr

Επικεφαλής του ταμπλό στην Αμβέρσα ο Τσιτσιπάς

Sportal newsroom 15:22 - 15.10.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στρέφει την προσοχή του στην ευρωπαϊκή indoor season με πρώτο σταθμό στην Αμβέρσα.

Από τον δεύτερο γύρο θα ξεκινήσει την πορεία του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά της Αμβέρσας. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, μετά τον αποκλεισμό του στη Σανγκάη, στρέφει την προσοχή του στη ευρωπαϊκή indoor season.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο κορυφαίος του ταμπλό και περνάει με μπάι στη φάση των «16» του τουρνουά. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Nτόμινικ Στρίκερ και τον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ. Θυμίζουμε ότι ο Ελβετός τον είχε νικήσει στον δεύτερο γύρο του US Open.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει πιθανότατα έναν εκ των Γιάνικ Χάνφμαν και Ντόμινικ Τιμ. Στα ημιτελικά είναι πιθανό να συναντήσει τον Αρτούρ Φις ή τον Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας. Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό ξεκινούν τη Δευτέρα (16/10).

Στο Νο.2 του ταμπλό είναι ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ, που έχει μαζί του τους Αλεξάντερ Μπούμπλικ, Ρισάρ Γκασκέ και Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυνηγάει βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ATP Finals που θα γίνει στο Τορίνο.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο.6 του Race. Θυμίζουμε ότι στη διοργάνωση των κορυφαίων παίρνουν μέρος οι 8 καλύτεροι της σεζόν. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και στο διπλό του τουρνουά με παρτενέρ τον αδερφό του Πέτρο. Οι πρώτοι αντίπαλοι του ελληνικού διδύμου είναι οι Ρέγες (Mεξικό)/Βέγκα (Ισπανία), τους οποίους νίκησαν φέτος στον πρώτο γύρο του US Open.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό ξεκινούν τη Δευτέρα (16/10).

Οι πιθανοί προημιτελικοί (με βάση το ranking)

Τσιτσιπάς-Χάνφμαν

Φις-Βαρίγιας

Καρμπαγές-Μπούμπλικ

Γκασκέ-Στρουφ