Με το... αριστερό στο χορτάρι ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© prtscr

Με το... αριστερό στο χορτάρι ο Τσιτσιπάς

Sportal newsroom 20:32 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 15.06.2023

Στην πρεμιέρα του στο χορτάρι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Ρισάρ Γκασκέ με 2-1 σετ και αποκλείστηκε πρόωρα από το τουρνουά της Στουτγκάρδης.

Κακή εμφάνιση και πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άρχισε με ήττα τη σεζόν στο γρασίδι, καθώς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ (7-6, 2-6, 7-5) και έμεινε εκτός από τη φάση των «16» του Boss Open της Στουτγκάρδη.

Ο Τσιτσιπάς στο 12ο Game του τρίτου σετ του αγώνα δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και αποκλείστηκε από το τουρνουά, με τον Γάλλο τενίστα να ανταμείβεται για την εντυπωσιακή του εμφάνιση, φτάνοντας στην 600η νίκη της καριέρας του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι, κάνοντας μπρέικ για το 2-0, όμως ο Γκασκέ έφτασε κι εκείνος σε μπρέικ στο 5ο Game για το 3-2, ενώ στη συνέχεια έφτασε και στο 3-3. Από ' και και πέρα, αμφότεροι υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ, όπου ο Γάλλος επικράτησε 10-8 για το 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του Στέφανου ήταν πολύ καλύτερη, έκανε δύο συνεχόμενα μπρέικ και έφτασε στο 4-0, με τον Γκασκέ απλά να υπερασπίζεται το σερβίς του στα άλλα δύο Game και τον Έλληνα τενίστα να κάνει το 6-2 για το 1-1 σετ.

Κάπως έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε τρίτο σετ, όπου αμφότεροι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους μέχρι το 12ο Game. Εκεί ο Τσιτσιπάς «λύγισε» και ο Γάλλος έκανε το 7-5 για να φτάσει στη νίκη με 2-1 σετ.

Tags: