Τσιτσιπάς: «Όνειρο ζωής να αγωνιστώ στο γήπεδο της ΑΕΚ - Θέλω να κατακτήσω Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τσιτσιπάς: «Όνειρο ζωής να αγωνιστώ στο γήπεδο της ΑΕΚ - Θέλω να κατακτήσω Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι»

Η αγάπη για την ΑΕΚ, οι στόχοι για το μέλλον και τα διλήμματα στα οποία κλήθηκε να απαντήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Λίγο πριν κάνει την εμφάνισή του στο court με σκοπό να ηγηθεί στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας κόντρα στη Ρουμανία για το Davis Cup, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην κάμερα του Open για τους φετινούς του στόχους κι όχι μόνο. 

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας τενίστας έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε κάποια διλήμματα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγάπη του για την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 

Για το γεγονός πως θα αγωνιστεί στο γήπεδο της ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα σκεφτεί, είναι όνειρο ζωής για μένα. Είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρή ηλικία. Είχα πάντα μεγάλη αγάπη και για το μπάσκετ και για το ποδόσφαιρο, οπότε το το ότι έγινε αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μένα».

Για το ενδιαφέρον που δείχνει πλέον ο κόσμος στην Ελλάδα για το τένις: «Μου φέρνει μεγάλη χαρά. Το έχω κάνει με τον κόπο μου, με τον ιδρώτα μου. και έχω περάσει πολλά για να υπάρξει αυτή η νέα πραγματικότητα στη χώρα μας».

Σχετικά με το πρότζεκτ που ετοιμάζει στη χώρα μας: «Υπάρχει κάτι που έχω στο νου μου και προετοιμάζω τους τελευταίους μήνες. Η αναβάθμιση αυτή έχει να κάνει με τους τζούνιορ παίκτες της χώρας μας, με τα πόδια που προσπαθούν σε επαγγελματικό επίπεδο να βρεθούν ψηλά στη βαθμολογία. Με τον δικό μου τρόπο θέλω να τους στηρίξω και να τους δώσω όσο περισσότερη βοήθεια μπορώ ώστε να ανεβούν ψηλότερα και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Για τους φετινούς στόχους: «Θέλω να τελειώσω τη χρονιά στους τέσσερις καλύτερους και να κατακτήσω Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι».

Για το μέλλον: «Το restart μου χρειάζεται λιγότερο από έναν μήνα, έχω πολλά τουρνουά μπροστά οπότε υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να παίξω καλά, να προσθέσω πόντους. Και μαζί με αυτό έρχεται η αναβάθμιση και ένα καλύτερο ranking από αυτό που έχω τώρα. Έχω πολύ καιρό να βρεθώ σε αυτή τη θέση, αλλά αυτό είναι μέρος του πώς κυλάει το τένις, μερικές φορές δεν μπορείς να βρίσκεσαι στην καλύτερή σου κατάσταση και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βρω μεγαλύτερη δύναμη μέσα από αυτό και να βελτιωθώ σαν τενίστας».

Στο τέλος, ο ίδιος κλήθηκε να δώσει τις δικές του απαντήσεις σε κάποια διλήμματα: 

Φέντερερ ή Ναδάλ: Φέντερερ.

Σουβλάκι ή σοκολάτα: Σουβλάκι.

Twitter ή Instagram: Twitter.

Βουλιαγμένη ή Μόντε Κάρλο: Βουλιαγμένη.

Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο ή Grand Slam: Xρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }