Ο Τσιτσιπάς ανοίγει το πρόγραμμα του Davis Cup

Ο Τσιτσιπάς ανοίγει το πρόγραμμα του Davis Cup

Sportal newsroom 18:03 - 02.02.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ανοίξει την αυλαία για την Εθνική ομάδα κόντρα στη Ρουμανία για τα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup.

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Μάριους Κοπίλ θα ανοίξει την αυλαία των αγώνων του Davis Cup ανάμεσα στην Ελλάδα με τη Ρουμανία για τα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιστρέφει στους αγώνες μετά τον αποκλεισμό του από τον Τέιλορ Φριτζ στη φάση των «16» του Australian Open.

Αμέσως μετά τον αγώνα του Τσιτσιπά θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Αριστοτέλη Θάνου με Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ. Την Κυριακή (4/2, 12.00) το πρόγραμμα θα ανοίξει το διπλό με τους αδερφούς Τσιτσιπά κόντρα σε Κορνέα/Κοπίλ και θα ακολουθήσουν τα μονά, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί το tie.

Την πρόκριση στο World Group I θα πάρει η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου:

16:00 Στέφανος Τσιτσιπάς-Μάριους Κοπίλ

Αριστοτέλης Θάνος-Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου:

12:00 Π. Τσιτσιπάς/Σ. Τσιτσιπάς-Κοπίλ-Κόρνεα

Λίγο πριν τη διοργάνωση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τόνισε ότι μεγάλος του στόχος είναι η κατάκτηση ενός Grand Slam αλλά και ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

«Στόχος μου για το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι όνειρο ζωής να αγωνιστούμε μαζί με τον Πέτρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι», σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για τη σχέση του με τον πατέρα του: «Κι εγώ και ο πατέρας μου πάντα μοιραζόμασταν το τένις κι ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Όταν δεν είναι στο προσκήνιο, νιώθω ότι χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν που δεν ήταν μαζί μου κι ένιωσα σχεδόν μισός σαν παίκτης.

O Τσιτσιπάς νιώθει «μεγάλη αγάπη για την ΑΕΚ» και ήθελε να παίξει μπάσκετ «στο υψηλό επίπεδο» (vid)
ΤΕΝΙΣ

13:59 - 02.02.2024

O Τσιτσιπάς νιώθει «μεγάλη αγάπη για την ΑΕΚ» και ήθελε να παίξει μπάσκετ «στο υψηλό επίπεδο» (vid)

Λίγο πριν ξεκινήσει το Davis Cup, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε για την αγάπη που έχει για την ΑΕΚ. Μία αγάπη που του την μετέδωσε ο πατέρας του, ενώ πριν επικεντρωθεί στο τένις, είχε δοκιμάσει τις ικανότητές του μπάσκετ!

Μπορεί και μερικές φορές να μην μιλήσω πολύ ωραία σε αυτόν αλλά είναι ο μοναδικός που με καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα και τη δουλειά του προπονητή»

Ο «Στεφ» αναφέρθηκε και στον λόγο που επέλεξε τον τένις: «Γιατί κανείς Έλληνας δεν είχε ερωτευτεί το τένις πριν και ήθελα να είμαι ο πρώτος. Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου και ότι από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία ώστε να μην τα πάω καλύτερα».