Τσιτσιπάς: «Στόχος μου ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Glomex

Τσιτσιπάς: «Στόχος μου ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

Στέλιος Βαρδάκης • 10:33 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 02.02.2024

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που μεταξύ άλλως μίλησε για τους στόχους του το 2024 που είναι να κατακτήσει ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Στην Ελλάδα και την Αθήνα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας για την κρίσιμη συνάντηση με τη Ρουμανία για τα play-offs του World Group 1 του Davis Cup, που θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας τενίστας παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους του για το 2024 βάζοντας αρκετά ψηλά τον πήχη. 

«Στόχος μου για το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι όνειρο ζωής να αγωνιστούμε μαζί με τον Πέτρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για τη σχέση του με τον πατέρα του: «Κι εγώ και ο πατέρας μου πάντα μοιραζόμασταν το τένις κι ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Όταν δεν είναι στο προσκήνιο, νιώθω ότι χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν που δεν ήταν μαζί μου κι ένιωσα σχεδόν μισός σαν παίκτης.

Μπορεί και μερικές φορές να μην μιλήσω πολύ ωραία σε αυτόν αλλά είναι ο μοναδικός που με καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα και τη δουλειά του προπονητή»

Ο «Στεφ» αναφέρθηκε και στον λόγο που επέλεξε τον τένις: «Γιατί κανείς Έλληνας δεν είχε ερωτευτεί το τένις πριν και ήθελα να είμαι ο πρώτος. Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου και ότι από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία ώστε να μην τα πάω καλύτερα».

Από την άλλη, ο Απόστολος Τσιτσιπάς, είπε κι αυτός με τη σειρά του: «Νομίζω ότι αυτό έχει σημασία, να είμαι καλός πατέρας, να συμβουλεύω σωστά. Στο κομμάτι της προπονητικής έχουμε εξελιχθεί μαζί με τα παιδιά. Έχουμε μάθει να ξεπερνάμε δυσκολίες κι αντιξοότητες», και στην συνέχεια πρόσθεσε για τη συνεργασία των δύο γιών του «Η σχέση τους έχουν γίνει πολύ πιο δυνατή και ειδικά τώρα που μπορούν να παίζουν μαζί, θέλουν να πετύχουν πράγματα που έχουν ονειρευτεί και νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο».

Τον λόγο πήρε και ο Πέτρος Τσιτσιπάς: «Αυτό που μας κάνει πολύ δυνατούς μαζί σαν ζευγάρι, είναι ότι ο Στέφανος, θα έλεγα, είναι ένας υπεραθλητής κι εγώ από την πλευρά μου είμαι ένας παίκτης που βλέπει πολύ καλά το γήπεδο».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }