Τσιτσιπάς: «Ποτέ δεν είναι εύκολο απέναντι στον Μάρεϊ»

Τσιτσιπάς: «Ποτέ δεν είναι εύκολο απέναντι στον Μάρεϊ»

Sportal newsroom 21:30 - 07.07.2023

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Άντι Μάρεϊ ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποθέωσε τον Άντι Μάρεϊ στις on court δηλώσεις του μετά την πρόκρισή του στον τρίτο γύρο του Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε πέντε σετ για να πάρει την πρόκριση μετά από σχεδόν πέντε ώρες αγώνα.

«Ποτέ δεν είναι εύκολο απέναντι στον Άντι, όλοι τον αγαπούν εδώ. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, είμαι εντυπωσιασμένος με το επίπεδό του, δεδομένου πως βρίσκεται τόσα πολλά χρόνια στο tour και είχε τραυματισμούς στο ισχίο και στον καρπό του. Είμαι εντυπωσιασμένος μαζί του και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσω. Είναι πολύ δύσκολο όταν βλέπεις έναν παίκτη και μεγαλώνεις μαζί του. Όπως έχω ξαναπεί, είχα ανατριχιάσει όταν κέρδισε εδώ τον πρώτο τίτλο του στο Wimbledon, ένιωσα πόσα σήμαινε για εκείνον. Είναι κομμάτι των Big 4 εδώ και πολλά χρόνια και τον παρακολουθούσα, όπως παρακολουθούσα τους Νόβακ, Ρότζερ, Ράφα. Αυτοί οι τέσσερις έχουν διαμορφώσει το άθλημα και είναι ο λόγος που είμαι ο παίκτης που είμαι σήμερα», συμπλήρωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και κατά πόσο ήταν εύκολο να επιστρέψει στο κορτ μετά τη διακοπή λόγω ώρας. «Είχα πολλά να αντιμετωπίσω. Πρώτα απ' όλα ήμουν πίσω με 1-2 σετ και είχα απέναντί μου τον Άντι Μάρεϊ. Πρέπει να βρεις λύσεις, πρέπει να είσαι προσεκτικός και αυτό ήταν το κομμάτι με τη μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα. Είχα στην άλλη πλευρά του κορτ έναν παίκτη που επιστρέφει πολύ καλά, που μπορεί να παίζει σε 'μαραθώνιους' αγώνες, οπότε έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά γι' αυτή τη νίκη σήμερα, με έκανε να τρέξω πολύ, τα πόδια μου πονάνε, ήταν πάνω από 4 ώρες το ματς και ήταν δύσκολο», σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.