Πρεμιέρα με Ράονιτς ο Τσιτσιπάς στο US Open

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Πρεμιέρα με Ράονιτς ο Τσιτσιπάς στο US Open

Sportal newsroom 20:30 - 24.08.2023

Τον Μίλος Ράονιτς θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο US Open.

Στο τέταρτο του Νόβακ Τζόκοβιτς κληρώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο US Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση κόντρα στον Μίλος Ράονιτς.

Ο Καναδός έχει υποχωρήσει αρκετά (Νο.339) στην παγκόσμια κατάταξη. Ωστόσο, ο Ράονιτς παραμένει πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Ο 32χρονος Καναδός μετράει δύο νίκες κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η μία από αυτές, μάλιστα είναι σε Grand Slam αφού είχε επιβληθεί του Έλληνα τενίστα με 7-5, 6-4, 7-6(2) στο Australian Open το 2020.

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε θα αντιμετωπίσει είτε τον Άλεξ Πόπιριν ή qualifier. Στον τρίτο γύρο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον Κρις Γιούμπανκς, που τον απέκλεισε στο Wimbledon.

Αν ο 25χρονος τενίστας περάσει στη φάση των «16», ενδέχεται να πέσει πάνω στο Τέιλορ Φριτζ. Στην οκτάδα, εφόσον ο Στεφανος Τσιτσιπάς προκριθεί, έρχεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς. που κυνηγά τον 24ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του. 

Επικεφαλής του ταμπλό είναι ο Κάρλος Αλκαράθ, που έχει στο πάνω μέρος μαζί του τους Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Γιάνικ Σίνερ και Σάσα Ζβέρεφ. Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό ξεκινούν τη Δευτέρα (26/8) και ο τελικός των ανδρών διεξάγεται την Κυριακή (10/9).

Πιθανοί προημιτελικοί (με βάση το ranking)

Aλκαράθ-Σίνερ

Μεντβέντεφ-Ρούμπλεφ

Ρουντ-Ρούνε

Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς