Στον όμιλο του Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς στο ATP Finals

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Στον όμιλο του Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς στο ATP Finals

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:08 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 09.11.2023

Στον Green Group μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Γιάνικ Σίνερ και τον Χόλγκερ Ρούνε κληρώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ATP Finals.

Στον ίδιο όμιλο με τον Νόβακ Τζόκοβιτς κληρώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ATP Finals. Ο Σέρβος τέθηκε επικεφαλής στο Green Group και μαζί με τον Έλληνα τενίστα θα παίξουν με τον Γιάνικ Σίνερ και τον Χόλγκερ Ρούνε στο Robin round της διοργάνωσης. 

Στο Red Group τέθηκε επικεφαλής ο Κάρλος Αλκαράθ. Στον συγκεκριμένο όμιλο κληρώθηκαν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Αντρέι Ρούμπλεφ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στο ATP Finals που γίνεται στο Τορίνο μετά τη νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Masters του Παρισιού. Ο Έλληνας τενίστας συμμετέχει στη διοργάνωση των κορυφαίων της σεζόν για πέμπτη διαδοχική φορά.

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κατακτήσει το ATP Finals το 2019 στην παρθενική του συμμετοχή στη διοργάνωση. Τότε, είχε νικήσει στον τελικό τον Ντόμινικ Τιμ.

Οι αγώνες στο ATP Finals θα ξεκινήσουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου. Οι ημιτελικοί θα γίνουν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ο τελικός την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, οι δύο πρώτοι τενίστες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα ημιτελικά. Η νίκη στη φάση των ομίλων δίνει 200 βαθμούς στο ranking της ATP. Η νίκη στα ημιτελικά δίνει 400 ενώ η κατάκτηση του τίτλου προσφέρει 900 βαθμούς.

Το Σακραμέντο πιέζει για μία ανταλλαγή που θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Σάσα Βεζένκοφ
NBA

16:05 - 09.11.2023

Το Σακραμέντο πιέζει για μία ανταλλαγή που θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Σάσα Βεζένκοφ

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν περιθώριο να κάνουν ανταλλαγές και οι Σακραμέντο Κινγκς φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να πιέσουν τους Τορόντο Ράπτορς για να τους πάρουν τον Πασκάλ Σιάκαμ (κατά πρώτο λόγο) ή έστω τον Ότζι Ανουνόμπι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο Σάσα Βεζένκοφ θα βρεθεί σε ακόμα πιο... δύσκολη θέση κι από αυτήν που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Μικρή αύξηση υπάρχει και στο χρηματικό έπαθλο. Η νίκη στη φάση των ομίλων δίνει 413.819 ευρώ. Η νίκη στα ημιτελικά δίνει 1.172.488 ευρώ. Για την κατάκτηση του τίτλου το χρηματικό έπαθλο είναι 2.335.427 ευρώ ενώ το έπαθλο διπλασιάζεται (5.094.754 ευρώ) αν κάποιος τενίστας κατακτήσει το τρόπαιο χωρίς ήττα.