Το απόγευμα της Τετάρτης η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Τζάρι

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Το απόγευμα της Τετάρτης η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Τζάρι

Sportal newsroom 19:23 - 20.06.2023

Το απόγευμα της Τετάρτης θα αναμετρηθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Νικολάς Τζάρι στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Χάλε.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα παίξει με αντίπαλο τον Νικολάς Τζάρι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών θα αγωνιστεί στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Χάλε γύρω στις 17:00 το απόγευμα.

Οι δύο τενίστες μετρούν από μία νίκη στο head to head. Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή του ήταν στο 1000άρι του Μόντε Κάρλο με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίρνει τη νίκη στα τρία σετ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε επιτυχημένη πρεμιέρα στο Βερολίνο απέναντι στον Γκρεγκουάρ Μπαρέρ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι και πήρε τη νίκη.

«Αισθάνομαι όμορφα, χαίρομαι που επέστρεψα στις νίκες», είπε μετά τη νίκη του ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Το χορτάρι με συναρπάζει και δεν το έδειξα την περασμένη εβδομάδα, που δεν πήγε όσο καλά περίμενα. Είμαι, όμως, έτοιμος για τα πάντα. Δεν υποτιμώ παίκτες που είναι χαμηλότερα στην κατάταξη. Σε αυτή την περίπτωση ήταν ο Γκρεγκ (Μπαρέρ), που προσπαθεί πολύ και έδειξε την ικανότητά του να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν ήταν εύκολο να τον αντιμετωπίσω, έκανε επιθέσεις με το backhand με βαθιές μπάλες. Ταλαιπωρήθηκα λίγο και ήταν μια "άσχημη" νίκη», συμπλήρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Προσπάθησα να χαμογελάσω και λειτούργησε! Νιώθεις ότι έχεις βάλει το 100%, σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα. Υπήρχαν περιπτώσεις που δεν ήμουν σταθερός με τις επιστροφές μου, έβγαλε κάποια δεύτερα σερβίς όπου προσπάθησα να κάνω υπερβολές. Νιώθω ότι θα μπορούσα να πάω καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Ψυχολογικά βοήθησε τον αντίπαλό μου να πιστέψει ότι το έχει. Ελπίζω να βελτιωθώ και να μειώσω τα λάθη όσο το δυνατόν περισσότερο», ανέφερε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας για το τι άλλαξε στον αγώνα.

«Νιώθω στο φυσικό μου περιβάλλον όταν βρίσκομαι στο φιλέ, όταν κάνω σερβίς βολέ. Δεν το κάνω αυτό συχνά, το χορτάρι μου επιτρέπει να το κάνω περισσότερο. Μπόρεσα να πάω πίσω από την μπάλα σε κάποια χτυπήματα, να παίξω ρηχά και βαθιά. Το σερβίς μου αποδείχτηκε μεγάλο όπλο σήμερα, μου έδωσε αυτό το πρώτο βολέ που έψαχνα και μου έκανε ευκολότερη τη ζωή στο φιλέ», σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το γεγονός ότι ανεβαίνει περισσότερο στο φιλέ.