Το απίθανο ράλι που έβγαλε... νικητή τον Τσιτσιπά (vid)

Ο πόντος του Τσιτσιπά

i

© PrtScr

Το απίθανο ράλι που έβγαλε... νικητή τον Τσιτσιπά (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:13 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 28.01.2024

Στέφανος Τσιτσιπάς και Λούκα Βαν Ας προσέφεραν ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο σαρωτικός Τσιτσιπάς «πέταξε» τους «16»! 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κυρίως στο πρώτο σετ, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον 19χρονο Γάλλο, Βαν Ας κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-4 σε 2 ώρες και δύο λεπτά), με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει τη θέση του στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Η αναμέτρηση είχε αρκετά ξεχωριστά highlights τα οποία είναι άξια αναφοράς, ωστόσο αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν ένα ράλι που έβγαλε... νικητή τον Στεφ.

Συγκεκριμένα στο 1ο game του 2ου σετ του αγώνα, οι δύο τενίστες αντάλλαξαν συνολικά 24 χτυπήματα, η πίεση του Τσιτσιπά κατάφερε να σπάσει την άμυνα του Γάλλου κι έτσι ο Έλληνας τενίστας πήρε τον πόντο.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: 

«Ο Λούκα είναι ανερχόμενος παίκτης, παίζει σπουδαία. Ανταποκρίθηκε στην αρχή του παιχνιδιού. Είχα περισσότερη εμπειρία νομίζω και αυτό έπαιξε ρόλο. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου. Με βοηθούν όλα εδώ. Ο κόσμος, ο καιρός, το φαγητό… Όλα πάνε τέλεια ως τώρα. Είναι το καλύτερο grand slam σαν εμπειρία.

Αισθάνθηκα ότι είχα μέτρια εκκίνηση στα προηγούμενα παιχνίδια και δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις συνέχεια από 0-1. Μπήκα με τη σκέψη να πιέσω από την αρχή και χαίρομαι που όλα κύλησαν ομαλά μετά το πρώτο σετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του.