Ηττήθηκε από τον Τζάρι και έμεινε εκτός προημιτελικών στο Χάλε ο Τσιτσιπάς
i

© Photo by Marijan Murat/picture alliance via Getty Images

Ηττήθηκε από τον Τζάρι και έμεινε εκτός προημιτελικών στο Χάλε ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:33 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 21.06.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νικολάς Τζάρι και έμεινε εκτός προημιτελικών στο τουρνουά του Χάλε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εκτός προημιτελικών στο τουρνουά του Χάλε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 7-6(7), 7-5 από τον Νικολάς Τζάρι και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει να μην πατάει καλά στο χορτάρι αφού μετράει δύο ήττες στις τρεις αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Θυμίζουμε ότι σε λίγες ημέρες είναι το Wimbledon, το τρίτο major της σεζόν στο τένις.

Ο Τσιτσιπάς δεν βρήκε απάντηση στο καλό πρώτο σερβίς του αντιπάλου του. Ο Τζάρι έσωσε και τα πέντε μπρέικ πόιντ του κορυφαίου Έλληνα τενίστα και κάπως έτσι πήρε τη νίκη και προκρίθηκε στην οκτάδα όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ είτε τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στη Μαγιόρκα, που θα είναι το τελευταίο του τεστ πριν από το Wimbledon. Ο Έλληνας τενίστας και φετινός φιναλίστ του Australian Open θα μπει στην κλήρωση του βρετανικού major ως Νο.5 του ταμπλό, που είναι πιθανό να του φέρει ως αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του ματς. Ο Τζάρι είχε αντίδραση και κράτησε το σερβίς του. Ο Χιλιανός έσβησε πέντε μπρέικ πόιντ του Έλληνα τενίστα στο πρώτο σετ. Ο Τζάρι προηγήθηκε με 6-5 και είχε διπλό σετ πόιντ αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με καλό σερβίς οδηγώντας το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ.

Οι δύο τενίστες έκαναν από ένα μίνι μπρέικ για το 4-4. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε σετ πόιντ στο σερβίς του αλλά ο Τζάρι το έσβησε και βρέθηκε ο ίδιος με ευκαιρία να κλείσει το σετ στο 7-6 αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε καλά. Ο Χιλιανός έκανε μίνι μπρέικ για το 8-7 και στη συνέχεια με καλό σερβίς έκλεισε το πρώτο σετ.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ. Ο Τζάρι είχε μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ με τον Τσιτσιπά να κρατάει βρίσκοντας καλό πρώτο σερβίς. Ο Χιλιανός βρήκε μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ και στη συνέχει έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς του. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τον Τζάρι κόντρα στον Τσιτσιπά στην τρίτη αναμέτρηση των δύο τενιστών.