Ο πιο τυχερός άνθρωπος του Roland Garros: Πήρε την ιστορική ρακέτα του Τζόκοβιτς – Η αξία και η πολιορκία εκατομμυριούχων να την αποκτήσουν

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Ο πιο τυχερός άνθρωπος του Roland Garros: Πήρε την ιστορική ρακέτα του Τζόκοβιτς – Η αξία και η πολιορκία εκατομμυριούχων να την αποκτήσουν

Ένας υπερτυχερός θεατής πήρε την ιστορική ρακέτα του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του 23ου Grand Slam τίτλου του Σέρβου στο Roland Garros. Πόσο αποτιμάται η αξία της.

Ιστορικό ήταν το φετινό Roland Garros για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας νίκησε με 7-6(1), 6-3, 7-5 τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο του στο Παρίσι και 23ο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε τον Ράφα Ναδάλ στη σχετική λίστα και είναι ο μοναδικός άνδρας τενίστας με τόσους major τίτλους. Ο Νόλε ισοφάρισε το ρεκόρ της Σερένα Γουίλιαμς με 23 Grand Slam τίτλους και «κρυφοκοιτάει» τους 24 της Μάργκαρετ Κορτ. Το ιστορικό επίτευγμα του Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε μπροστά στα ματιά αρκετών αστέρων του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο Παρίσι.

Μετά τον τελικό του Roland Garros, ένας τυχερός φίλος του τένις κατάφερε να πάρει την ιστορική ρακέτα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα μεγάλης αξίας κειμήλιο.

Σημειώνεται ότι ο Τζόκοβιτς μοίρασε πάρα πολλά από τα πράγματα που είχε στην τσάντα του (πετσέτες, περικάρπια κτλ) μετά το τέλος του τελικού κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ. Μόλις έγινε γνωστό ότι η ρακέτα του Νόβακ Τζόκοβιτς κατέληξε στα χέρια κάποιου υπερτυχερού που βρέθηκε στο Philippe Chatrier, ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις στο twitter.

«50 χιλιάδες δολάρια αν την πουλήσει την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ο Ντάρεν Ρόβελ, γνωστός συλλέκτης αθλητικών αναμνηστικών. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο τυχερός κάτοχος της ιστορικής ρακέτας θα θελήσει να την πουλήσει.

«Όταν μιλάμε για ιστορία, οι άνθρωποι μιλούν κυρίως για τα Grand Slam που κέρδισαν ή για τις εβδομάδες στο Νο1 της κατάταξης. Κατάφερα να σπάσω τα ρεκόρ και στα δύο αυτά στατιστικά στοιχεία, κάτι που είναι εκπληκτικό. Δεν θέλω να πω ότι είμαι ο σπουδαιότερος, γιατί νιώθω, το έχω ξαναπεί, είναι ασέβεια προς όλους τους μεγάλους πρωταθλητές σε διαφορετικές εποχές του αθλήματός μας που παιζόταν με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που παίζεται σήμερα. Νιώθω ότι κάθε μεγάλος πρωταθλητής της δικής του γενιάς άφησε ένα τεράστιο σημάδι, μια κληρονομιά και μας άνοιξε το δρόμο για να μπορέσουμε να παίξουμε αυτό το άθλημα», ανάφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του 23ου Grand Slam τίτλου του στο Παρίσι.