Προκρίθηκε ο Τζόκοβιτς, ανησυχία για τον τραυματισμό του - Εύκολα και ο Ντε Μινόρ!
i

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς/© Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Προκρίθηκε ο Τζόκοβιτς, ανησυχία για τον τραυματισμό του - Εύκολα και ο Ντε Μινόρ!

Sportal newsroom 14:31 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 19.01.2023

Στη φάση των «32» του Αυστραλιανού Όπεν προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που επιβλήθηκε 3-1 του Γάλλου, Ένζο Κουακό, ενώ το εισιτήριο εξασφάλισε και ο Άλεξ Ντε Μινόρ.

Μπορεί να έχασε ένα σετ στο τάι-μπρέικ κόντρα στον Ένζο Κουακό, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πραγματικότητα να πάρει τη νίκη κόντρα στον Γάλλο με 3-1 (6-1, 6-7(5), 6-2, 6-0) εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τη φάση των «32» του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Σέρβος μπήκε από την αρχή πολύ δυναμικά, παίρνοντας το πρώτο σετ με συνοπτικές διαδικασίες και 6-1, αλλά στο δεύτερο κατέβασε στροφές και ο Γάλλος που δεν είχε φυσικά τίποτα να χάσει έκανε την προσπάθειά του και δικαιώθηκε πλήρως. Καταφέρνοντας να υπερασπιστεί με… νύχια και με δόντια το σέρβις του, οδήγησε το σετ στο τάι-μπρέικ και εκεί κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 3-0. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 5-4 υπέρ του Τζόκοβιτς, ο Σέρβος υπέστη διπλό μίνι-μπρέικ από τον Γάλλο που κατάφερε στο τέλος να κλείσει και το σετ.

Βέβαια, το όνειρο του Γάλλου σταμάτησε εκεί, καθώς ο Τζόκοβιτς πήρε το τρίτο σετ με 6-2, ενώ στο τελευταίο ήταν σαρωτικός κατακτώντας το με 6-0.

Ωστόσο, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην κατάσταση της υγείας του, αφού στο δεύτερο σετ ένιωσε πάλι ενοχλήσεις στον μηρό και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μένει να φανεί κατά πόσο θα τον επηρεάσει αυτό το πρόβλημα στη συνέχεια.

Από εκεί και πέρα, ο Άλεξ Ντε Μινόρ μπορεί να αγχώθηκε μέχρι τα μισά του παιχνιδιού κόντρα στον Αντριάν Μαναρινό, αλλά πήρε τη νίκη-πρόκριση με 3-1 (7-6(3), 4-6, 6-4, 6-1) και έκλεισε θέση στους «32».