Ο Μονφίς ζήτησε αυτόγραφο από τον Τζόκοβιτς μετά τη 19η ήττα του από τον Σέρβο
i

© Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Ο Μονφίς ζήτησε αυτόγραφο από τον Τζόκοβιτς μετά τη 19η ήττα του από τον Σέρβο

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:50 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 18.08.2023

Ο Γκαέλ Μονφίς ηττήθηκε για 19η φορά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και ζήτησε αυτόγραφο από τον Σέρβο τενίστα.

Το μεγαλύτερο αήττητο στην ιστορία του τένις έχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Γκαέλ Μονφίς. Ο Σέρβος, νικητής 23 Grand Slam τίτλων, επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στα οκτάδα του Masters του Σινσινάτι διατηρώντας παράλληλα τις ελπίδες του για την επιστροφή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή ήταν η 19η νίκη του Τζόκοβιτς κόντρα στον Μονφίς. Το 19-0 του Σέρβου είναι, πλέον, το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του τένις. Το δεύτερο σερί είναι το 18-0 του Ράφα Ναδάλ απέναντι στον Ρισάρ Γκασκέ.

Τα μεγαλύτερα αήττητα σερί στο τένις

Τζόκοβιτς - Μονφίς 19-0

Ναδάλ - Γκασκέ 18-0

Μποργκ - Γκερουλάιτις 17-0

Λεντλ - Μαγιότ 17-0

Φέντερερ - Φερέρ 17-0

Φέντερερ - Γιούζνι 17-0

Ο Μονφίς μετά το τέλος του αγώνα με τον Τζόκοβιτς ζήτησε αυτόγραφο από τον Σέρβο τενίστα. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασε τον θαυμασμό του σε έναν σπουδαίο αντίπαλο.

Ο Γάλλος, μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο twitter χαρακτήρισε GOAT τον Τζόκοβιτς. Έδωσε παράλληλα υπόσχεση ότι θα ξεκουραστεί για να είναι απόλυτα έτοιμος για το US Open, το τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

«Είναι ένας καταπληκτικός τύπος. Κάποιος που πραγματικά σέβομαι και μου αρέσει πολύ ως άνθρωπος. Φέρνει τόση χαρά στους οπαδούς, τόση ψυχαγωγία. Ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες που είχαμε τις τελευταίες δύο δεκαετίες στο Tour. Είναι υπέροχο να τον βλέπω πίσω μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας από τραυματισμούς. Παίζει πολύ καλά. Είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από εμένα, όλοι μιλούν για την ηλικία μου, αλλά τι γίνεται με εκείνον! Τα πάει καταπληκτικά, οπότε θα είναι μάχη των βετεράνων υποθέτω», ανέφερε πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση ο Νόβακ Τζόκοβιτς