Ο Τζόκοβιτς απολογήθηκε για το ξέσπασμά του στις ρακέτες (vid)

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© PrtScr

Ο Τζόκοβιτς απολογήθηκε για το ξέσπασμά του στις ρακέτες (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:18 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 14.11.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλησε να απολογηθεί μετά το έντονο ξέσπασμά του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε.

O Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε με το δεξί τη διατήρηση του τίτλου στα ATP Finals στο Τορίνο, καθώς επικράτησε του Χόλγκερ Ρούνε με 7-6(4), 6-7(1), 6-3 έπειτα από αγώνα τριών ωρών και τεσσάρων λεπτών. Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώθηκε και η 1η αγωνιστική στον όμιλο που άνοιξε το μεσημέρι της Κυριακής (12/11), με τη νίκη του Γιάνικ Σίνερ κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Παράλληλα, ο Νόλε σφράγισε και μαθηματικά την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ό,τι και να συμβεί στη συνέχεια του τουρνουά. Ένα από τα highlights της νίκης του Σέρβου τενίστα, ήταν η έντονη αντίδρασή του όταν δέχτηκε break από τον Ρούνε στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Συγκεκριμένα, ο Τζόκοβιτς είχε πάρει το προβάδισμα με 2-0, ωστόσο δύο διαδοχικά λάθη στο τρίτο σετ κι ένας winner από τον Δανό, τον οδήγησαν σε ένα έντονο ξέσπασμα, με αποτέλεσμα να σπάσει δύο ρακέτες στην καρέκλα του. 

Μετά τη λήξη του ματς ωστόσο, ο Σέρβος αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα ενθάρρυνα κανέναν να το κάνει και δεν νιώθω ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Η πραγματικότητα είναι ότι το έκανα και πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου. Το είχα κάνει στο παρελθόν και ίσως με βοήθησε να νιώσω πιο απελευθερωμένος, αλλά υπάρχουν πιο έξυπνοι τρόποι να αφήσεις στην άκρη την απογοήτευση».