Τζόκοβιτς: «Είμαι 36 ετών, οπότε κάθε τελικός Grand Slam μπορεί να είναι ο τελευταίος μου»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Τζόκοβιτς: «Είμαι 36 ετών, οπότε κάθε τελικός Grand Slam μπορεί να είναι ο τελευταίος μου»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:51 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 09.09.2023

Μετά την πρόκριση που πήρε για τον τελικό του US Open, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για το δικό του «φινάλε» το οποίο για την ώρα δεν το σκέφτεται.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε δίχως πρόβλημα το εμπόδιο του Μπεν Σέλτον με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-6) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του αμερικανικού Open, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ. Μετά τη λήξη του ημιτελικού, ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας μίλησε για την επερχόμενη αναμέτρηση, για το δικό του «φινάλε» το οποίο για την ώρα δεν το σκέφτεται, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πανηγυρισμό του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Είμαι 36 ετών, οπότε κάθε τελικός Grand Slam μπορεί να είναι ο τελευταίος. Γι' αυτό εκτιμώ αυτές τις ευκαιρίες να κερδίσω Grand Slam περισσότερο από ό,τι δέκα χρόνια πριν, διότι δέκα χρόνια πριν σκεφτόμουν ότι είχα χρόνια μπροστά μου. Δεν ξέρω πόσα έχω τώρα ή πόσα από αυτά τα χρόνια θα παίζω και τα τέσσερα σλαμς σε μια χρονιά. Δεν θέλω να ακουστώ εγωπαθής, αλλά δεν έχω εκπλαγεί, διότι ξέρω πόση αφοσίωση και ενέργεια προσπαθώ να βάλω για να είμαι σε αυτή τη θέση, άρα ξέρω ότι το αξίζω. 

Πάντα πιστεύω στον εαυτό μου, στις ικανότητές μου και στην ποιότητά μου ως παίκτης να αποδώσω όταν χρειάζεται. Δεν έχω εκπλαγεί, λοιπόν, διότι αισθάνομαι καλά. Είμαι όσο fit και δυνατός έχω υπάρξει για χρόνια. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, αυτό απηχεί σε εμένα αυτή τη στιγμή. Και δεν θέλω ούτε να σκεφτώ το τέλος αν είμαι στην κορυφή του παιχνιδιού, δεν βλέπω τον λόγο. Πιθανότατα θα το σκεφτώ αν με διαλύσουν στο μέλλον οι νέοι στα πρώτα στάδια Grand Slams. Θα πω εντάξει, ίσως είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Για την ώρα, νιώθω ότι είμαι στο παιχνίδι».

Σε ότι αφορά τη μίμηση του πανηγυρισμού του Σέλτον: «Μου αρέσει πολύ ο πανηγυρισμός του. Σκέφτηκα ότι είναι πρωτότυπος και τον αντέγραψα. Έκλεψα τον πανηγυρισμό του!».

O Τζίμι Μπάτλερ βλέπει τένις και... «δεν με ενδιαφέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»
FIBA WORLD CUP

08:43 - 05.09.2023

O Τζίμι Μπάτλερ βλέπει τένις και... «δεν με ενδιαφέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ένας σέρβος δημοσιογράφος, που ήταν στη Νέα Υόρκη λόγω του Νόβακ Τζόκοβιτς και του US Open είδε κοντά του τον Τζίμι Μπάτλερ και σκέφτηκε να τον ρωτήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πήρε την απάντησή του, άσχετα αν τον ικανοποίησε ή όχι.

Η απόφαση του Τζόκοβιτς να μιμηθεί τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του Μπεν Σέλτον τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας κι όπως είναι λογικό, ο νεαρός Αμερικάνος τενίστας δεν θα μπορούσε να μη δεχτεί ερώτηση για το συγκεκριμένο γεγονός: «Είδα τον πανηγυρισμό μετά το ματς. Δεν μου αρέσει να είμαι στα social media και να μου λέει ο κόσμος πώς μπορώ να πανηγυρίζω και πώς όχι. Αν κερδίσεις το ματς, αξίζεις να κάνεις ό,τι θέλεις. Μεγαλώνοντας, πάντα μάθαινα ότι η μίμηση είναι ο πιο ειλικρινής τύπος κολακείας, άρα αυτό είναι το μόνο που έχω να πω».