Αυτός είναι ο άνθρωπος που «έσωσε» και οδήγησε τον Τζόκοβιτς στην κορυφή του τένις

Αυτός είναι ο άνθρωπος που «έσωσε» και οδήγησε τον Τζόκοβιτς στην κορυφή του τένις

Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να βρίσκεται στο τοπ της ιστορίας του παγκόσμιου τένις, αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί ένας άνθρωπος, από τους πολλούς, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του.

Μπορεί ως τηλεθεατές να βλέπουμε την προσπάθεια των αθλητών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά μέχρι οι πρωταγωνιστές να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο ετοιμότητας έχουν ρίξει πολύ ιδρώτα και κυρίως πολλοί άνθρωποι που όλοι μαζί συνιστούν ένα επιστημονικό επιτελείο έχουν συντονιστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προφανώς, εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα και την πραγματικότητα δεν αποτελεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που κατά τη διάρκεια του 2023 κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου τένις, καθώς στην Αυστραλία κατέκτησε το 22ο Grand Slam της καριέρας του, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά του αθλήματος.

Μεθυσμένος οδηγός σκότωσε τον 14χρονο τενίστα που είχε βάλει το... χέρι του στον αγώνα του Τζόκοβιτς με τον Μεντβέντεφ
ΤΕΝΙΣ

10:35 - 05.05.2023

Μεθυσμένος οδηγός σκότωσε τον 14χρονο τενίστα που είχε βάλει το... χέρι του στον αγώνα του Τζόκοβιτς με τον Μεντβέντεφ

O πιτσιρικάς που έστριψε το νόμισμα στον τελικό του US Open 2021 ανάμεσα στον Τζόκοβιτς με τον Μεντβέντεφ, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο από μεθυσμένο οδηγό, μαζί με άλλον έναν ανήλικο.

Ωστόσο, μπορεί να μην τα κατάφερνε αν δεν είχε τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου ανθρώπου και συγκεκριμένα αυτού που τον «έσωσε» από τους πόνους στο χέρι του και βελτίωσαν την κατάσταση της υγείας του.

Ο λόγος για τον Στέφεν Σάνισις Σάσιαν, που αποτελεί νέο μυστηριώδες μέλος στην ομάδα του Νόβακ Τζόκοβιτς και η ειδικότητά του είναι χειροπρακτικός. Σε μια περίοδο, που ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας υποχρεωνόταν να παίζει με έντονους πόντους και έχοντας ήδη την κορυφαία γιατρό, Μαριάνα Κοβάτσεβιτς, κλήθηκε για έξτρα βοήθεια ο Σάσιαν, που μάλιστα ήταν παρών και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Πρόκειται για έναν επιστήμονα που είναι ειδικός στην κινησιολογία και δουλεύει με αθλητές του τένις από το 2016, όταν είχε αναλάβει αρχικά την Άσλεϊ Μπάρτι.

Παρ’ όλα αυτά, η σύνδεση με την ομάδα του Νόβακ Τζόκοβιτς πραγματοποιήθηκε μέσω του Ζαν - Πιέρ Μέρσερμαν, που είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο κορυφαίος στην αθλητική χειροπρακτική. Ο Ζαν Πιερ συνεργάζεται με τον Νόλε τα τελευταία χρόνια κι όσο ο τελευταίος βρισκόταν στην Αυστραλία, μέσω του μάνατζέρ του έχει έρθει σε επαφή με τον Σάσιαν.

«Θα είχα 48 ώρες μεταξύ των αγώνων για να επαναξιολογήσω και να επεξεργαστώ την επόμενη στρατηγική. Συνεχής πίεση. Υπήρχαν μερικά μεγάλα ματς, θα έπρεπε να αναλύσουμε σε βάθος και να δουλέψουμε ως ομάδα για να φτάσουμε στο επόμενο στάδιο. Διανοητικά και σωματικά αυτό που έπρεπε να αντέξει ήταν υπεράνθρωπο. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει από έναν τέτοιο τραυματισμό όπως εκείνος -- ήταν εκπληκτικό. Ήταν το αποκορύφωμα όταν έβαλα όλες μου τις ικανότητες, κάθε εξάρτημα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων», είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σάσιαν, αποθεώνοντας ουσιαστικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς.