Μεθυσμένος οδηγός σκότωσε τον 14χρονο τενίστα που είχε βάλει το... χέρι του στον αγώνα του Τζόκοβιτς με τον Μεντβέντεφ
i

/printscreen

Μεθυσμένος οδηγός σκότωσε τον 14χρονο τενίστα που είχε βάλει το... χέρι του στον αγώνα του Τζόκοβιτς με τον Μεντβέντεφ

O πιτσιρικάς που έστριψε το νόμισμα στον τελικό του US Open 2021 ανάμεσα στον Τζόκοβιτς με τον Μεντβέντεφ, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο από μεθυσμένο οδηγό, μαζί με άλλον έναν ανήλικο.

Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και όχι μόνο η είδηση του θανάτου ενός 14χρονου αθλητή του τένις. Ο πιτσιρικάς έπεσε θύμα τροχαίου, όταν ένας μεθυσμένος οδηγός έπεσε πάνω σε αυτόν και άλλα τρία ανήλικα παιδιά.

Το όνομα του αδικοχαμένου παιδιού είναι Ντρου Χάσελμπαϊν. Πρόκειται για τον πιτσιρικά που είχε στρίψει το νόμισμα στον τελικό του US Open το 2021 μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ντανίλ Μεντβέντεφ και αποτελούσε το Νο1 στις ΗΠΑ, στην ηλικιακή κατηγορία του.

Ο Ντρου Χάσελμπαϊν γυρνούσε μαζί με έναν άλλο συνομήλικό του στα σπίτια τους μετά από δείπνο που είχαν μαζί με άλλα δύο παιδιά, 16 και 17 ετών, γιορτάζοντας τις νίκες τους σε ένα τουρνουά τένις.

Τα δύο 14χρονα παιδιά δυστυχώς σκοτώθηκαν, ενώ τα άλλα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο μεθυσμένος οδηγός αφού τα χτύπησε, συνέχισε την πορεία του και προσέκρουσε σε ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν μία 49χρονη με το 16χρονο παιδί της και τραυματίστηκαν ελαφρά μετά τη σύγκρουση. Ο μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε ένα πάρκινγκ. Όμως, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν άμεσα και τον συνέλαβαν.

Να θυμίσουμε ότι στον τελικό του US Open 2021 ο εξαιρετικός Ντανίλ Μεντβέντεφ διέλυσε σε straight sets τον Νόβακ Τζόκοβιτς  και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του. Ο νο.2 τενίστας στον κόσμο πήρε την τεράστια νίκη με 6-4, 6-4, 6-4 σε 2 ώρες και 16 λεπτά, στερώντας από τον «Νόλε» το Calendar Slam (την κατάκτηση τεσσάρων Grand Slam κατά το ίδιο έτος). 

Ο Μεντβέντεφ μετά από τρεις χαμένους τελικούς κατάφερε τότε να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο. Από την άλλη, ο Νόβακ Τζοκοβιτς έχασε μια μοναδική και ίσως ανεπανάληπτη ευκαιρία να γράψει το όνομά του στο... πάνθεον του παγκόσμιου τένις και να γίνει ο πρώτος μετά το 1969 και τον θρυλικό Ροντ Λέιβερ που κάνει το Calendar Slam, δηλαδή να κερδίσει και τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam σε μια χρονιά.