Αποθέωση για τον Φέντερερ στο Wimbledon

Αποθέωση για τον Φέντερερ στο Wimbledon

Ο Ρότζερ Φέντερερ τιμήθηκε από το Wimbledon και αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο κεντρικό κορτ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ επέστρεψε στο Wimbledon. Ο Ελβετός θρύλος τιμήθηκε από τη διοργάνωση για τα κατορθώματά του στο βρετανικό major.

Ο πρώην τενίστας βρέθηκε στο κεντρικό κορτ, πριν από τον αγώνα της Έλενα Ριμπάκινα με τη Σέλμπι Ρότζερς. Ο Φέντερερ, φορώντας κοστούμι, περπάτησε από την αίθουσα μέχρι τη θέση του, δίπλα στην πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον και τη σύζυγό του, Μίρκα Βάβρινετς.

Ο Φέντερερ κατέκτησε οκτώ φορές το Wimbledon στην καριέρα του. Οι διοργανωτές ετοίμασαν ένα βίντεο με όλες τις μεγάλες στιγμές του Ελβετού στη διοργάνωση. Σε αυτό μίλησαν τενίστες και τενίστριες, που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον Φέντερερ.

Ο Ελβετός πρώην τενίστας σημείωσε 105 νίκες στο βρετανικό major, περισσότερες από κάθε άλλο Grand Slam που είχε συμμετάσχει. Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 την αποχώρησή του από το επαγγελματικό τένις. Ο Ελβετός θρύλος κρέμασε τη ρακέτα του έχοντας κατακτήσει 20 Grand Slam και 103 τίτλους συνολικά.

Ο Φέντερερ έμεινε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για 310 εβδομάδες, οι 237 εκ των οποίων διαδοχικές. Ο Ελβετός θρύλος έδωσε πάνω από 1500 αγώνες στην καριέρα του με ποσοστό νικών (82%) με 1251 νίκες και 275 ήττες.

«Αυτό που έκανε ο Νόβακ είναι απίθανο. Είναι θαυμάσιο για το τένις, θαυμάσιο για τον αθλητισμό, όταν γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και συνεχίζει να το κάνει. Το είδαμε με τη Σερένα, με τον Ράφα και τώρα και με τον Νόβακ. Είναι πολύ καλή εποχή για να είσαι φαν αυτού του αθλήματος, αλλά και παίκτης», είχε δηλώσει ο Ρότζερ Φέντερερ μετά την κατάκτηση του Roland Garros από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.