Το απόλυτο χάος στο Wimbledon: Έφοδος ακτιβιστών με κομφετί - Αποφεύχθησαν τα χειρότερα (vids)
i

©PrtScr

Το απόλυτο χάος στο Wimbledon: Έφοδος ακτιβιστών με κομφετί - Αποφεύχθησαν τα χειρότερα (vids)

Κώστας Τσιακλής • 19:20 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Έγινε και αυτό στο Wimbledon! Ακτιβιστές μπήκαν στο γήπεδο και διέκοψαν αγώνα ρίχνοντας κομφετί και κομμάτια παζλ.

Τα πράγματα δεν κυλούν ιδιαίτερα καλά στο Wimbledon αφού η συνεχής βροχή οδήγησε σε αρκετές διακοπές και αναβολές αγώνων. Πέραν αυτού ένα παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά επειδή δύο ακτιβιστές εισέβαλαν στο γήπεδο και έριξαν κομφετί και κομμάτια παζλ.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το φετινό Wimbledon δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο αφού η συνεχόμενη βροχή στο Λονδίνο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Συγκεκριμένα πολλά παιχνίδια διακόπηκαν προσωρινά και άλλα αναβλήθηκαν μέχρι νεοτέρας.

Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί όμως αφού καταγράφηκαν ακόμα ένα περίεργο περιστατικό. Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές θέλησαν να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους με μότο «Απλά σταματήστε το πετρέλαιο». Αρχικά δύο εξ αυτών μπούκαραν στο γήπεδο που γινόταν η αναμέτρηση του Γκρικόρ Ντιμιτρόφ με τον Σο Σιμαμπουκούρου και πέταξαν κομφετί και κομμάτια παζλ με απολογισμό να διακόψουν προσωρινά τον αγώνα.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Στη συνέχεια τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός court ωστόσο η ασφάλεια και η αστυνομική αστυνομία έδρασαν γρήγορα και τα χειρότερα αποφέυχθησαν. Η Guardian πάντως αναφέρει: «Μετά από αυτό το περιστατικό, υπάρχουν φόβοι ότι ριζοσπάστες περιβαλλοντικοί ακτιβιστές θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέα σειρά επεισοδίων».

Αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Μάρτα Κόστιουκ με 2-1 σετ (6-0, 5-7, 2-6) και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα αψεγάδιαστο πρώτο σετ, όπου δεν έχασε γκέιμ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια φάνηκε να επηρεάζεται από τη δεύτερη διακοπή του αγώνα (λόγω βροχόπτωσης), έκανε 25 αβίαστα λάθη στο δεύτερο σετ και κάπως έτσι ήρθε η ήττα από τη Μάρτα Κόστιουκ, που ανέβασε την απόδοση στο σερβίς της.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την τενίστρια από την Ουκρανία στην τρίτη αναμέτρηση των δύο τενιστριών. Η Κόστιουκ, που δεν έχει φτάσει πέρα από τον δεύτερο γύρο, περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι της Ρισκ με την Μπαντόσα.