Ο Φέντερερ πήγε να σπάσει τη βασιλική παράδοση με φιλί στην πριγκίπισσα Μίντλετον!

Ο Φέντερερ πήγε να σπάσει τη βασιλική παράδοση με φιλί στην πριγκίπισσα Μίντλετον!

Sportal newsroom 10:02 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 05.07.2023

Ο θρύλος του τένις Ρότζερ Φέντερερ επιχείρησε να ασπαστεί την πριγκίπισσα Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον και το γεγονός σχολιάστηκε.

Στο Wimbledon ο θρύλος του τένις Ρότζερ Φέντερερ παραλίγο να σπάσει το βασιλικό πρωτόκολλο όταν χαιρέτησε την Κέιτ Μίντλετον και επιχείρησε να της δώσει ένα φιλί στο μάγουλο. Ο παλαίμαχος πλέον αστέρας του τένις αποθεώθηκε από τον κόσμο όταν έφτασε στο γήπεδο για την αναμέτρηση της Έλενα Ριμπάκινα και της Σέλμπι Ρότζερς.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στα ξένα ΜΜΕ: «Ο Φέντερερ μπήκε στο Royal Box, έδωσε πρώτα στη σύζυγό του Μίρκα ένα φιλί στο μάγουλο και στη συνέχεια, όταν πλησίασε την Κέιτ, την άγγιξε στην πλάτη και φάνηκε να γέρνει για ένα φιλί στο μάγουλο, αλλά σταμάτησε όταν η Κέιτ απλώς έγνεψε και σήκωσε τα φρύδια της καταφατικά.

Μπορεί να ένιωθε άβολα για τον Φέντερερ, ο οποίος είναι φίλος με την αδερφή της Κέιτ, την Πίπα για χρόνια και μάλιστα έμαθε στον πρίγκιπα Τζορτζ πώς να παίζει τένις. Ωστόσο, στους βασιλικούς κύκλους, ένα φιλί στο μάγουλο μπορεί να θεωρηθεί ως ασέβεια.

Παρουσία βρετανών βασιλιάδων, η χειραψία είναι ο πιο οικείος χαιρετισμός για τους απλούς ανθρώπους κι ακόμη και αυτός είναι κατάλληλος μόνο εάν ο βασιλιάς απλώσει πρώτα το χέρι του. Το να αγγίζονται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας γενικά αποθαρρύνεται κι ακόμη και τα παιδιά της Κέιτ οφείλουν να της υποκλιθούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κέιτ έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο. Αυτό το περιστατικό θυμίζει μια προηγούμενη παραβίαση του βασιλικού πρωτοκόλλου από την Κέιτ και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ νωρίτερα φέτος, όταν παρευρέθηκαν σε μία Μεγάλη Στέψη στο Γουίνδσορ. Το ζευγάρι είχε επαφές με το κοινό, με τον Γουίλιαμ να δέχεται ακόμη και ένα φλιτζάνι που περιείχε ένα άγνωστο ποτό.

Ήπιε μια γουλιά από το χάρτινο ποτήρι πριν το περάσει στην Κέιτ, η οποία επίσης δοκίμασε. Συνήθως συνιστάται στους βασιλικούς να μην καταναλώνουν δωρεάν φαγητό ή ποτό από άγνωστες πηγές για να αποτρέψουν πιθανούς κινδύνους για την ασφάλειά τους.

Αν και αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, υπογραμμίζουν τα αυστηρά πρωτόκολλα που διέπουν τις αλληλεπιδράσεις με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των βασιλιάδων, ακόμα κι αν περιστασιακά βρεθούν να παρεκκλίνουν από αυτούς σε πιο περιστασιακά περιβάλλοντα».