Ο Φέντερερ τραγούδησε στη συναυλία των Coldplay στη Ζυρίχη (vids)

Ρότζερ Φέντερερ

i

©printscreen

Ο Φέντερερ τραγούδησε στη συναυλία των Coldplay στη Ζυρίχη (vids)

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκέψε τη παράσταση στη συναυλία των Coldplay στη Ζυρίχη. Ο Ελβετός τενίστας ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με το συγκρότημα, ενώ επίσης έπαιξε και μαράκες.

Λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στο Λονδίνο, ο Ρότζερ Φέντερερ, όπου θα αναλάβει ρόλο σχολιαστή, πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία των Coldplay στη Ζυρίχη. 

Συγκεκριμένα ο Ελβετός τενίστας έκλεψε τη παράσταση στη συναυλία, καθώς ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με το συγκρότημα, ενώ επίσης άρχισε να παίζει μαράκες. Στη συνέχεια ο Φέντερερ γνώρισε την αποθέωση από τους δεκάδες χιλιάδες που παρακολουθούσαν την συναυλία. 

Μια ματιά στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Roger Federer στο Wimbledon

Η βασιλεία του Ρότζερ Φέντερερ στο Wimbledon ξεκίνησε το 2003 όταν νίκησε τον Μαρκ Φιλιππούση στον τελικό, εξασφαλίζοντας τον πρώτο του τίτλο Grand Slam. 

Ο Ελβετός εξασφάλισε περαιτέρω την κυριαρχία του υπερασπίζοντας με επιτυχία τον τίτλο του το 2004 και το 2005, θριαμβεύοντας επί του Βρετανού Άντι Ρόντικ και στους δύο τελικούς. 

Ο Ελβετός τενίστας νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ σε δύο συνεχόμενους τελικούς (2006 και το 2007). Ο 41χρονος έφτασε εντυπωσιακά κοντά στο να εξασφαλίσει τον έκτο συνεχόμενο τίτλο στη διοργάνωση, αλλά δυστυχώς έχασε τον τελικό του 2008 από τον Ισπανό, έναν αγώνα που συχνά θεωρείται ως ένας από τους σπουδαιότερους που έπαιξε ποτέ. Απτόητος, ο Φέντερερ έκανε μια αποφασιστική επιστροφή στον τελικό του 2009, νικώντας τον Ρόντικ για άλλη μια φορά για να διεκδικήσει το τουρνουά.

Η εκθαμβωτική Ρέιτσελ Στάλμαν υποστηρίζει τον Κάρλος Αλκαράθ ως ισχυρό υποψήφιο για τον τίτλο του Wimbledon (pics)
ΤΕΝΙΣ

10:15 - 03.07.2023

Η εκθαμβωτική Ρέιτσελ Στάλμαν υποστηρίζει τον Κάρλος Αλκαράθ ως ισχυρό υποψήφιο για τον τίτλο του Wimbledon (pics)

Η influencer του τένις, Ρέιτσελ Στάλμαν εξέφρασε την υποστήριξή της στην προσπάθεια του Κάρλος Αλκαράθ για τον τίτλο του Wimbledon, τονίζοντας την πρόσφατη επιτυχία και την αυτοπεποίθησή του.

Το 2012 έγινε μάρτυρας του αξιοσημείωτου έβδομου τίτλου του Φέντερερ στο SW19, όπου αναδείχθηκε νικητής απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης, Άντι Μάρεϊ. Το 2017, ο 20 φορές πρωταθλητής Grand Slam θριάμβευσε επί του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς εξασφαλίζοντας τον όγδοο και τελευταίο του τίτλο στο Wimbledon. Αυτή η νίκη τον ώθησε πέρα ​​από το προηγούμενο ρεκόρ που έθεσαν οι Γουίλιαμ Ρένσο και Πιτ Σάμπρας, οι οποίοι και οι δύο είχαν διεκδικήσει επτά τίτλους στο Grasscourt Major.

Οι τίτλοι του Φέντερερ 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ελβετός τενίστας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη δράση σε ηλικία 41 ετών με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media. Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κατακτήσει συνολικά 20 τουρνουά grand slams. Συνολικά πανηγύρισε οκτώ φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μια το Roland Garros. Ο θρύλος του τένις συνολικά κατέκτησε 103 τίτλους, όντας δεύτερος στη σχετική λίστα στην Open Era. Ο Φέντερερ την πρώτη δεκαετία του 2000 είχε 15 κατακτήσεις Grand Slam, έχοντας την απόλυτη κυριαρχία στο παγκόσμιο τένις.

Το τέλος της καριέρας του 

Ο «King Roger» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 έπαιξε τον τελευταίο επίσημο αγώνα της μεγαλειώδους καριέρας του -με συμπαίκτη τον μεγάλο αντίπαλο και πολύ καλό του φίλο Ραφαέλ Ναδάλ στο διπλό του Laver Cup-, με αμφότερους να ξεσπούν σε κλάματα μετά το τέλος του ματς. Ο Ελβετός τενίστας ευχαρίστησε το κοινό που γέμισε την «O2 Arena» του Λονδίνου προκειμένου να ζήσει δια ζώσης το «αντίο» του θρυλικού τενίστα και να τον αποθεώσει.